ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος βιολόγος-γενετιστής Ανδρέας Κάππας

Την Κυριακή η κηδεία του στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο διακεκριμένος Αγρινιώτης βιολόγος – γενετιστής Ανδρέας Κάππας.

Ο Ανδρέας Γ. Κάππας γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1933 στο Αγρίνιο, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών το 1953 και υπότροφος του Υπουργείου Συντονισμού συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Γενικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Cambridge της Αγγλίας και μετεκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Svalof της Σουηδίας σε θέματα μεταλλαξιγένεσης και κυτταρογενετικής.

Με υποτροφία του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας συνεργάστηκε ως ερευνητής στο Brookhaven National Laboratory των ΗΠΑ. Εν συνεχεία εργάστηκε ως κύριος ερευνητής και υπεύθυνος ερευνητικού προγράμματος του Ινστιτούτου Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Δημόκριτος και ως υφηγητής της Γενετικής στην έδρα Γενετικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πολυάριθμες ήταν οι συμμετοχές του ως προεδρεύων και ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Αγρίνιο.

Η εκφορά του θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου στις 12:00 το μεσημέρι. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11:00 το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button