Ροή Ειδήσεων

ΕΦΚΑ: Παράταση για τις ασφαλιστικές εισφορές στα μπλοκάκια

epi-trapezaΠαράταση για τις ασφαλιστικές εισφορές στα μπλοκάκια – Παράταση έως τις 7 Απριλίου ή έως τις 28 Απριλίου για εργοδότες που απασχολούν εργαζομένους με δελτίο παροχής υπηρεσιών και να υποβάλουν Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) έδωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Με επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες τονίζεται ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), αλλά και η καταβολή εισφορών σε όσους είναι ασφαλισμένοι στο τ. ΤΣΑΥ (Υγειονομικοί), στο τ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (δημοσιογράφοι), αλλά και σε όσους αμείβονται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ). Η παράταση δίνεται για την υποβολή ΑΠΔ για την μισθολογική περίοδο του Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως 7 Απριλίου.

Από τον ΕΦΚΑ ανακοινώθηκε επίσης ότι δίνεται παράταση έως τις 28 Απριλίου σε όσους εργοδότες απασχολούν Δικηγόρους με έμμισθη εντολή. Η παράταση αφορά όχι μόνο την προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικών περιόδων 1/2017 & 2/2017, αλλά και την αντίστοιχη καταβολή των εισφορών, έως 28/4/2017.

Ίδια παράταση, έως 28 Απριλίου, δόθηκε και για τους εργοδότες με υποχρέωση δίμηνης υποβολής Α.Π.Δ. (Δημόσιο, Ο.Τ.Α. Α΄ & Β΄ Βαθμού κ.λ.π). Η παράταση και σε αυτή την περίπτωση αφορά τόσο την προθεσμία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 1/2017, όσο και την καταβολή των αντίστοιχων εισφορών παρατείνεται.

Η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ) για τους ανωτέρω θα πραγματοποιηθεί με μαγνητικό μέσο (cd), στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α.:

• είτε με συμπληρωματική Α.Π.Δ. (04), εφόσον για το υπόλοιπο απασχολούμενο προσωπικό έχει υποβληθεί η κανονική Α.Π.Δ. (01).

• είτε με κανονική Α.Π.Δ. (01), για τους εργοδότες που θα απογραφούν για πρώτη φόρα.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν εμπίπτει στις ως άνω κατηγορίες, έχουν την υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών ως εξής :

• ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου 1/2017 και ΔΧ/2016 έως 31/3/2017,

• ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου 2/2017 έως 13/4/2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button