ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κέρδισαν αγωγή οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Αγρινίου κατά του… δήμου, για παράνομη παρακράτηση εισφορών

Αποφασίστηκε έφεση από την Οικονομική Επιτροπή

Με την περυσινή αγωγή τους στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αγρινίου, οι δυο δικηγόροι και έμμισθοι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου, κ. Γεωργίου και Μιμμής, ζητούσαν να τους καταβληθεί το ποσό των 4.231,08 ευρώ και 4.404,78 ευρώ αντιστοίχως, ως οφειλόμενα από εσφαλμένη και παράνομη παρακράτηση ειδικής εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ(1%) και Ειδικής Εισφοράς αλληλεγγύης (2%) από τις μηνιαίες αντιμισθίες τους.

Την παραπάνω αγωγή, κατόπιν ορισμού της με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, αντέκρουσε η δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αγρινίου κ. Χρυσούλα Δρυχούτη.


Επί της αγωγής, εκδόθηκε η με αριθμό 205/2019 οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου, η οποία την έκανε δεκτή, αναγνώρισε ότι ο εναγόμενος Δήμος Αγρινίου οφείλει στον πρώτο από τους ενάγοντες το ποσό των 4.231,08 ευρώ και στον δεύτερο αυτών 4.404,78 ευρώ, με το νόμιμο τόκο πλέον δικαστικής δαπάνης ποσού 150,00 ευρώ.

Στην σχετική εισήγηση του προς την Οικονομική Επιτροπή του δήμου , την οποία μάλιστα υπογράφει ο ένας εκ των δυο νομικών συμβούλων που έκαναν την αγωγή, αναφέρεται πως συντρέχει λόγος να ληφθεί απόφαση περί άσκησης ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 205/2019 οριστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Αγρινίου.

Η Οικονομική Επιτροπή, στην συνεδρίαση της στις 11 Φεβρουαρίου, ύστερα από διαλογική συζήτηση επί παρόντων 9 μελών, αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση ένδικου μέσου – έφεσης κατά της με αριθμό 205/2019 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αγρινίου.

Όρισε επίσης την δικηγόρο στο Πρωτοδικείο Αγρινίου, κ. Χρυσούλα Δρυχούτη η οποία διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση στις εργατικές- μισθολογικές διαφορές και ήδη είχε οριστεί ως πληρεξούσια δικηγόρος του Δήμου Αγρινίου στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, προκειμένου όπως κατ’ εντολή και για λογαριασμό του Δήμου Αγρινίου ασκήσει έφεση κατά της σχετικής απόφασης του Ειρηνοδικείου Αγρινίου, που είχε δικαιώσει τους δυο δικηγόρους.

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button