Δυτική Ελλάδα

Εδώ κι ένα χρόνο σπασμένος ο αγωγός νερού που μεταφέρει νερό στη Λευκάδα (video)

koi-agogos-prevezaΓια πάνω από ένα χρόνο, όσοι κυκλοφορούν στην περιοχή πίσω από το Κολυμβητήριο Πρέβεζας, είναι αντιμέτωποι με το «σιντριβάνι» που βγαίνει από τα έγκατα της θάλασσας. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά για ένα σπασμένο παλιό αγωγό στο δίκτυο που φέρνει το νερό στην Λευκάδα.

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή δεν είχε δώσει καμία σημασία στο θέμα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η δικαιοδοσία για την αποκατάσταση ανήκει στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Λευκάδας.
Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε είχε πραγματοποιηθεί μάλιστα και συνάντηση των αρμοδίων Αντιδημάρχων Σαραμπασίνα-Σέρβου, με τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα.
Το θέμα ωστόσο παραμένει και πλέον η εικόνα αυτή έχει γίνει viral αφού αναγνώστης έστειλε και σε εμάς μια μοναδική φωτογραφία με τίτλο «Γενεύη-Πρέβεζα» Εθνική Υπερηφάνεια.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος κ. Σέρβος, όταν το ρωτήσαμε γιατί το πρόβλημα παραμένει, μας είπε ότι είναι σε αναμονή ενός σωλήνα, τον οποίο και θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες, κάτι που καθυστερεί καθώς έχει γίνει ειδική παραγγελία, οπότε και η βλάβη θα αποκατασταθεί.

Όπως σημείωσε αυτός ο αγωγός δεν χρησιμοποιείται πια, καθώς είχε καταργηθεί με την δημιουργία της υποθαλάσσιας και δεν σχετίζεται με τις ποσότητες νερού που φτάνουν στο νησί. Είναι παροπλισμένος εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η όποια διαρροή δεν πρέπει να αποκατασταθεί.

Ο αγωγός πλέον έχει σπάσει σε δυο μεριές ενώ κάποιος έχει τοποθετήσει πέτρες ώστε να μην φαίνεται το ύψος του νερού.

Πηγή: prevezatoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close