ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ακόμη να ολοκληρωθούν οι ΕΔΕ για τους θανάτους ασθενών στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ερωτηματικά προκαλούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην διενέργεια των ΕΔΕ που έχουν διαταχθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, σχετικά με περιστατικά όπου καταγγέλλονται ιατρικά λάθη, που οδήγησαν σε θανάτους ασθενών ή τραυματιών από ατυχήματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 18χρονου που ξεψύχησε μετά από τροχαίο ατύχημα, που εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2017, ή του 62χρονου συνταξιούχου οικοδόμου Αθανάσιου Νικολόπουλου, που πέθανε από περιτονίτιδα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Οι δυο αυτές περιπτώσεις είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Και δεν είναι οι μοναδικές.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέας Τσώλης ρωτήθηκε σχετικά σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε και απάντησε:

“Δεν μπορώ να σας πω τα πορίσματα της ΕΔΕ γιατί υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπάρχει το διοικητικό και το ποινικό κομμάτι. Όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης αν κάποιος καταδικαστεί στη διοικητική και αθωωθεί για παράδειγμα στην ποινική επανεξετάζεται. Όλες οι ΕΔΕ είναι σε στάδιο μη ολοκλήρωσης ακόμη”, είπε συγκεκριμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button