Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΕΔΕ για τον συνδικαλιστή που πυροβόλησε στο Θέρμο

Και στο βάθος... συνδικαλιστικός πόλεμος μεταξύ παρατάξεων αστυνομικών

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει εντός των συνδικαλιστικών κόλπων των αστυνομικών, το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον Δρυμώνα Θέρμου, από τον πολύ γνωστό συνδικαλιστή Γιώργο Καλλιακμάνη.

Ο ίδιος, μέσω του agriniopress.gr, εξήγησε πριν λίγες μέρες τις συνθήκες του συμβάντος, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που αντίπαλη συνδικαλιστική παράταξη το “εκμεταλλεύτηκε” με προφανή στόχο. Είναι αξιοσημείωτες άλλωστε και κάποιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν πως κάποιοι έχουν μεταφέρει σε άλλα επίπεδα τον συνδικαλισμό: Σε επίπεδα κουτσομπολιού, φημολογίας και πλήθους σχολίων σε βάρος του συνδικαλιστή.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα γράφονται στο bloko.gr:

Προοιμιακά οφείλουμε να παραδεχτούμε το εξής. Εάν η ΠΟΑΣΥ ασχολούνταν με τόση ζέση για τα προβλήματα των αστυνομικών, όπως μ’ εκείνο του συνδικαλιστή που πυροβόλησε, ίσως η δρομολόγηση τους να είχε άλλο χαρακτήρα.

Αλλά ποιος νοιάζεται. Ίσως στην επόμενη προεκλογική περίοδο να μη είναι μόνο τρία τα κόμματα (μικρά το δέμας) που θα υποβάλλουν πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο και πιθανώς με αυξημένες πιθανότητες εκλογιμότητας.

Στο καθεαυτό ζήτημα τώρα, το αρχηγείο διέταξε ΕΔΕ για τον συνδικαλιστή που πυροβόλησε, έχοντας ως αγωγό το πρωτόλειο δημοσίευμα που από πλευράς συνδικαλιστή όπως μαθαίνουμε, καταγγέλλεται ως υποβολιμαίο και συκοφαντικό, καθώς όπως επαναλαμβάνουμε υποστηρίζεται, περιέχει στοιχεία που αφενός δεν ανταποκρίνονται, αφετέρου αποδίδει προθέσεις και σκοπιμότητες που τις αποποιείται.

Το αρχηγείο σωστά σε κάθε περίπτωση κάνει τη δουλειά, εάν κι αυτή γίνεται υπό διερευνητέες συνθήκες καθώς η άλλη πλευρά αποδίδει μεθοδεύσεις και απόπειρα ανακατεύθυνσης από τα γεγονότα πρώτα και κύρια της διαδικασίας που ακολούθησε το ΑΤ Θέρμου, ο διοικητής του οποίου αναφέρεται πως κατέρχεται ως υποψήφιος σε αντίπαλη συνδικαλιστική ομάδα από αυτή του συνδικαλιστή που πυροβόλησε, ενώ γίνεται αναφορά για σκόπιμη απόκρυψη αναφορών στην κατάθεση του βασικού μάρτυρα.

Εάν είναι αλήθεια, τότε εγείρεται ζήτημα όχι μόνο γι αυτόν, αλλά για την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος που φωτογραφίζεται ως υποκινητής μοχλός στη μόχλευση.

Εάν στην ηγεσία θέλουν και επιδιώκουν την ισοτιμία στην κρίση, τότε θα πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες όλων των πλευρών. Όχι μονομερώς και με υπόνοιες συμμετοχής σε μία στημένη εκ των γεγονότων προβοκάτσια.

Γιώργος Καραϊβάζ-bloko.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close