Άποψη

Έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία

po-karatzaferis

Συνέντευξη πρόεδρου ΛΑ.Ο.Σ.  Γ. Καρατζαφέρη  στην τηλεόραση του ΑΝΤ1

 «Υπάρχει πιθανότητα να λεφτά που πήραμε μέχρι τώρα να είναι τα τελευταία; Θα πάρουμε και άλλα λεφτά και αυτό σημαίνει νέα μνημόνια. Έχουμε απολέσει παντελώς την εθνική μας κυριαρχία. Για να γλυτώσουμε χρειάζεται εθνική πολιτική και εθνικό νόμισμα. Ο κ. Σαμαράς κάθεται στην καρέκλα του όσο μπορεί, θυσιάζοντας τεράστια θέματα της εθνικής μας αξιοπρέπειας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Τ/Σ ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη.

Για την αποχώρηση Κουβέλη

Ήταν κάτι το  αναμενόμενο. Εγώ έφυγα από την κυβέρνηση για εθνικά θέματα. Για την εθνική κυριαρχία, για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, έχοντας στείλει μια σειρά επιστολών αναφέροντας ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος. Ο κ. Κουβέλης έφυγε για την ΕΡΤ. Άντεξε ένα χρόνο. Ίσως οι αντοχές του να ήταν μεγαλύτερες από τις δικές μου.

Γιατί έμεινα εκτός Βουλής

Δεν έμεινα εκτός Βουλής επειδή έφυγα από την κυβέρνηση, αλλά γιατί δεν έκανα αυτά που κάποιοι ήθελαν. Τα κανάλια με αποκάλεσαν «κωλοτούμπα» για την πράξη μου, ενώ ο κ. Κουβέλης δεν είχε την ίδια περιποίηση.

Για την επιλογή του κ. Γεωργιάδη στη θέση του Υπουργού Υγείας

Νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να αισθάνομαι ικανοποιημένος  που ένα στέλεχος το οποίο εγώ γαλούχησα –τον έκανα βουλευτή από φοιτητή που τον πήρα- και μπορεί σήμερα και στέκεται στο ισχυρότερο υπουργείο. Δεν έχω χαιρεκακία μέσα μου. Δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα μου. Από την άλλη παρακολουθώ όλα αυτά τα αισχρά και ειρωνικά που λέγονται γι’ αυτόν. Θέλουμε να αποτύχει όποιος είναι σε αυτό το υπουργείο; Αντιθέτως νομίζω ότι πρέπει να τον συνοδεύουν οι ευχές και η συνδρομή για να πετύχει σε αυτό τον χώρο. Η εφημερίδα του κ. Φιλιππάκη που είναι η εφημερίδα –και η φωνή- της ΝΔ, όπου κοινός σύνδεσμος είναι ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης αφιέρωσε όλη την τελευταία σελίδα για τον «μπουμπούκο» μιλώντας με ειρωνεία και χυδαιότητα. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Άδωνης δεν έχει όλες τις ευχές τις ΝΔ. Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι ποντάρουν στην αποτυχία. Όποια αποτυχία σ’ αυτό το υπουργείο θα φέρει τραγικά αποτελέσματα στο χώρο της υγείας που είναι και η χειρότερη στην Ευρώπη.

Για πιθανή συνεργασία με την ΝΔ και το λάθος του Σαμαρά

Το να είναι κανείς ευπρεπής, δεν σημαίνει ότι θα καταστεί συνοδοιπόρος σε ένα λάθος. Δεν μπορεί να συμφωνεί κανείς με την ΝΔ, γιατί η ΝΔ απέδειξε ότι δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει ροή. Είναι ένα κόμμα που παρέδωσε την εξουσία στον κ. Βενιζέλο. Δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή μου στην ΝΔ γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος. Μπορώ να συνεργαστώ με την ΝΔ μόνο αν σοβαρευτεί. Είναι το πλέον ασόβαρο κόμμα στο κοινοβουλευτικό τόξο. Δεν μπορεί να πείσει. Δεν υπήρξε καμία πρόσκληση μεταξύ των κομμάτων μας. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν σαν αφετηρία την υπευθυνότητα, την σοβαρότητα και την σαφήνεια. Έχει μάθει διαφορετικά. Ένας άνθρωπος που έχει πουλήσει το κόμμα του και με την ίδια ευκολία ξαναγύρισε σ΄ αυτό. Δεν μπορεί να είναι ένας υπεύθυνος και σοβαρός συνομιλητής για κάποιον που αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες του. Έχει στο DNA του να προδίδει αρχές και αξίες. Έχω ενοχληθεί πάρα πολύ, που έφερε στην κυβέρνηση αυτό για το οποίο εγώ πολεμούσα μια ζωή. Και νομίζω σ΄ αυτό συμφωνεί και η βάση της ΝΔ. Δεν ξέρω αν στο συνέδριο της ΝΔ βρεθούν κάποιοι να το αναφέρουν αυτό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να πολεμάω το ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια και έχω 420 μήνες φυλακή πρωτόδικα, όσες πλακέτες έχω πάρει από τις κομματικές οργανώσεις της βάσης της ΝΔ για τους αγώνες μου.

Και βλέπω για τρίτη φορά τον κ. Σαμαρά να σώζει το ΠΑΣΟΚ:

-Το ’93 που έριξε τον Μητσοτάκη και ήρθε ο Παπανδρέου,

-το ’95 που έφερε τον ημιθανή Παπανδρέου, προτείνοντας τον Κ. Στεφανόπουλο για πρόεδρο της δημοκρατίας και

-τώρα σε ένα ΠΑΣΟΚ που είχε φτάσει στα πρόθυρα διάλυσης να είναι πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή. Σήμερα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο. Αυτή η συνύπαρξη ευνοεί μόνο το ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα στο 1/3 των υπουργείων έχει αναρτηθεί η φωτογραφία του Παπανδρέου.

Για το μέλλον της κυβέρνησης

Διαβάζοντας την εφημερίδα «Δημοκρατία» που είναι το επίσημο όργανο της ΝΔ, εκείνη θεωρεί ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προοπτική τετραμήνου. Εγώ γιατί να θεωρώ ότι θα μείνει περισσότερο. Κάτι ξέρουν αυτοί παραπάνω για να το δημοσιεύουν σε περίοπτη θέση.

Για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Ακούω την βάση της ΝΔ να λέει «εμείς δεν ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Σαμαράς δίνει άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στον κ Βενιζέλο προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Ο κ Βενιζέλος έχει κατηγορηθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι είχε μια δράση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Όλα αυτά προσπερνιόνται με το να στηρίζει ο κ. Βενιζέλος την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς είχε μια χρυσή ευκαιρία με την ΕΡΤ, να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές με το σύνθημα «εγώ πιστεύω ότι πρέπει αν γίνουν μεταρρυθμίσεις και δεν με αφήνουν οι άλλοι». Τώρα έχουμε ένα γιαλαντζί κόμμα με γιαλαντζί απόψεις.

Για την παρούσα κατάσταση

Υπάρχει αναφορά ότι 2.000 παιδιά σιτίζονται στα χωριά SOS. Κάθε μέρα αυτοκτονούν δύο άνθρωποι. Οι μισοί Έλληνες σιτίζονται από τους σκουπιδοτενεκέδες. Και υπάρχει απόφαση του αρμοδίου οργάνου να μην δείχνουν τα κανάλια αυτό το γεγονός. Και δεν βλέπω πουθενά αυτό που λένε για φορολογία των «μεγάλων». Ας πάει ο κ. Σαμαράς στα κανάλια να δει τι χρωστάει το καθένα. Αλλά αυτά είναι οι σύμμαχοί του σε όσα θέλει να κάνει. Ο κ Σαμαράς υπάρχει σήμερα εξαιτίας του άβατου από τα κανάλια προς αυτόν. Και την πληρώνει ο φτωχός και ο αδύναμος.

Για τις δημοσκοπήσεις

Όποιος πληρώνει έχει αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις. Είναι ένα κλαμπ μεταξύ τους. Η τρόικα έχει εδώ ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων το οποίο αναλαμβάνει τις παραγγελίες. Θέλουν να «κόψουν τα ποδάρια» του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβάζουν τον Αλαβάνο για να δείξουν ότι υπάρχει και άλλη λύση. Αν ο κ Σαμαράς πιστεύει στις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν πάει τώρα στις εκλογές; Γιατί ξέρει ότι θα πάει σπίτι του.

Για τον κ. Σαμαρά

Δεν κάνει κουμάντο ο κ. Σαμαράς αλλά ο κ. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ και οι άλλοι. Όταν η κ. Λαγκάρντ είπε ότι είναι λάθος η συνταγή του μνημονίου, έπρεπε να το καταγγείλει και να ζητήσει αποζημίωση 200 δισ. που φέρανε την χώρα σ’ αυτή την κατάσταση. Δεν το έκανε γιατί δεν διέπεται από κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί άντρες. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να αναμετρηθεί με τους «πατρόνους». Και θα έρθει μια μέρα που θα κριθεί στο ειδώλιο του κατηγορούμενου της συνείδησης του ελληνικού λαού. Ο κόσμος έχει θυμώσει.

Οι προτάσεις των κομμάτων και οι δικές μας

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προτείνουν υποταγή στην τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μαρξισμό, η Χ.Α προτείνει εξαλότητα και φασισμό, οι ΑΝΕΛ προτείνουν κραυγές και λαϊκισμό και ο κ. Κουβέλης προβάλλει ερμαφρόδιτες θέσεις. Εμείς προτείνουμε: Αντί της υποταγής, την εθνική κυριαρχία, αντί του μαρξισμού, τον πατριωτισμό, αντί της εξαλότητας, την υπευθυνότητα και αντί των κραυγών, προτάσεις με καθαρά εθνικές θέσεις που σήμερα δεν υπάρχουν. Προτείνουμε εθνική πολιτική και εθνικό νόμισμα. Όλα τα άλλα οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο.

Για την επιρροή της κοινής γνώμης

Ο κόσμος πρέπει να απελευθερωθεί και να ξεφύγει από την νοοτροπία του καναπέ Αυτό συμβαίνει γιατί ακούνε τα παραμύθια που τους λένε τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών.

Για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές και δημαρχιακές εκλογές

Η τελική μας απόφαση θα διαμορφωθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν με αφήνει αδιάφορο, όπως δεν μ’ αφήνει αδιάφορο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που το ξέρω καλά και είχα φτάσει να είμαι και αντιπρόεδρος των Ευρωσκεπτικιστών που σήμερα βρίσκονται σε τρομερή άνοδο. Το κόμμα θα είναι παρών. Δεν ξέρω σε ποια θέση θα είναι ο Πρόεδρός του, αλλά θα είναι παρών.

Διαφωνώ με τις ηγεσίες των κομμάτων και όχι με την βάση

Δεν έχω σε τίποτα να διαφωνήσω με την βάση κανενός κόμματος, αλλά έχω ενστάσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων και αυτά τα οποία πρεσβεύουν. Ο απλός ψηφοφόρος της Χ.Α δεν πρεσβεύει τον φασισμό ή τις κραυγές. Προσπαθεί να βρει λύση στα αδιέξοδά του ως τιμωρός του συστήματος. Αυτός που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει νεκρανάσταση του Στάλιν. Απλά ζητάω από τον κόσμο να αποδράσει από αυτά τα στεγανά και να διεκδικήσει την δική του θέση μέσα από ένα κόμμα που πρεσβεύει τον πατριωτισμό και την εθνική κυριαρχία.

Για την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ.

Έχουμε μια Κεντρική Επιτροπή που θα ζήλευαν όλα τα κόμματα -πλαισιωμένη κατά 85% από καινούργια στελέχη- ένα νέο Εκτελεστικό Γραφείο και μια εξαιρετική νέα, δημιουργική ομάδα στην Κεντρική Διοίκηση. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην εκκίνηση και να κάνουμε το δικό μας ρεκόρ.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button