Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Σύλλογος Διδασκόντων ΕΑΠ: “Καταστροφική η συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας”

Κάθετα αντίθετοι με την ενοποίηση του ΕΑΠ με τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, δηλώνουν οι διδάσκοντες στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου τους, προς τον υπουργού Παιδείας και την διοίκηση του ΕΑΠ, οι διδάσκοντες κάνουν λόγο για υποβάθμιση και αλλοίωση του Πανεπιστημίου και ζητούν να μην προχωρήσει το σχέδιο ενοποίησης του.


Αναλυτικά:

“Κε υπουργέ, κε Πρόεδρε της ΔΕ του ΕΑΠ, κ.κ. μέλη της ΔΕ του ΕΑΠ

Βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με μια αιφνιδιαστική απόφαση για την ενοποίηση του ΕΑΠ με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας που φέρεται ως ειλημμένη. Για ακόμη μια φορά ένα τόσο σημαντικό σχέδιο για το μέλλον του ΕΑΠ εμφανίστηκε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη του, που στηρίζουν επί πολλά χρόνια την προσπάθεια για ένα καινοτόμο ανοικτό και εξ αποστάσεως πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων ΕΑΠ θεωρούμε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα είναι καταστροφική για το ΕΑΠ και για την ποιότητα της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης γενικότερα και συμμεριζόμαστε το σκεπτικό που εκφράζεται τόσο από την πλευρά των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ όσο και από την πλευρά των κοσμητόρων στη δημόσια τοποθέτησή τους.

Από την πλευρά μας, επιμένοντας στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα του ΕΑΠ ως ανώτατου τριτοβάθμιου ιδρύματος, αλλά και ως ιδρύματος ΑΕξ Εκπαίδευσης ανοικτού σε ευρείες ομάδες ενδιαφερομένων, συντασσόμαστε με τα κύρια σημεία της απόφασης των μελών ΔΕΠ και στεκόμαστε απέναντι στο συγκεκριμένο αλλά και σε κάθε σχέδιο υποβάθμισης και αλλοίωσης του ΕΑΠ.

Ως εκ τούτου, καλούμε να μην προχωρήσει το σχέδιο ενοποίησης και αντίθετα να καταβληθούν οι απαραίτητες προσπάθειες για την ενίσχυση του ρόλου του αλλά και την ανάδειξη της σημασίας όλων των επιστημονικών πεδίων που προσφέρονται από αυτό.”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button