Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ε.Σ. Μεσολογγίου: Συστράτευση για τον άξονα Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο

Με επιστολή του το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, εκφράζει την ικανοποίηση του προς τον βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπουγά και την προσπάθεια του για τον λεγόμενο διαγώνιο οδικό άξονα.

Το Δ.Σ. επισημαίνει στο έγγραφο πως οι βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της Φθιώτιδας θα πρέπει να συστρατευτούν ώστε η Κυβέρνηση να ασχοληθεί ενεργά και να προγραμματίσει την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριε Βουλευτά,

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το ενδιαφέρον σας για την κατασκευή του διαγώνιου οδικού άξονα (Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο).

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου έχει δείξει το ίδιο έντονο ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία έτη προκειμένου να ενώσει την Αιτωλοακαρνανία με τους όμορους Νομούς με οδική και ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Είναι προφανές, ότι η σύνδεση μέσω του διαγώνιου θα προσφέρει αναβάθμιση στο ανατολικό και δυτικό άξονα της χώρας, προσφέροντας σημαντικές αλλαγές στην διεξαγωγή των οδικών μεταφορών. Η δημιουργία αυτού του έργου θα έχει ως αποτέλεσμα την ένωση του ανατολικού οδικού άξονα της χώρας με την δυτική Ελλάδα και δια μέσου της Ιονίας Οδού με το λιμάνι Ηγουμενίτσας και Πλατυγιαλιού
ενώνοντας εμπορικά τις δυο περιοχές. Επιπλέον, θα υπάρξει η αύξηση στην τουριστική ένωση των περιοχών δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Θεωρούμε ότι η συστράτευση των Βουλευτών αλλά και των φορέων Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η Κυβέρνηση να ασχοληθεί ενεργά και να προγραμματίσει την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πρωτοβουλία και συνεργασία, μετά από τις συναντήσεις με τους Βουλευτές του Νομού μας ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στην επίτευξη αυτού του στόχου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button