ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ε.Σ. Αγρινίου: Τα συνεχή μέτρα στοχοποιούν και εξοντώνουν το λιανικό εμπόριο

Επιστολή με αιτήματα στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών

Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή νέων μέτρων που περιορίζουν την λειτουργία του Λιανικού Εμπορίου.

«Για άλλη μια φορά στοχοποιείται το λιανικό εμπόριο και προκαλεί πράγματι απορία γιατί τα νέα μέτρα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας της αγοράς περιλαμβάνουν και την πόλη μας» υπογραμμίζεται σε επιστολή του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαθανάση και τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Η διοίκηση του Συλλόγου, παραθέτει μια σειρά από αιτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς, επισημαίνοντας πως ειδικά τον τελευταίο μήνα τα μέτρα στο λιανικό εμπόριο έχουν οδηγήσει την αγορά σε Άτυπο lockdown

Αναλυτικά η επιστολή:


«Θα μπορούσε κανείς να δει λογική βάση στην αλλαγή έναρξης της αγοράς στις 10 το πρωί στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας – τα οποία είναι ελάχιστα – και αυτό λόγω των μετακινήσεων των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε πόλεις όμως σαν το Αγρίνιο όπου δεν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, είναι εκτός πραγματικότητας η εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων .
Και ιδιαίτερα όταν η επισκεψιμότητα στην αγορά είναι ελάχιστη από την εφαρμογή των μέτρων της 6 Νοεμβρίου και για πωλήσεις ούτε λόγος.
Προκαλεί επίσης για άλλη μια φορά και ο διαχωρισμός στο ωράριο μεταξύ του λιανικού εμπορίου και των πολυκαταστημάτων τροφίμων.

Τα συνεχόμενα νέα μέτρα στο λιανικό εμπόριο έχουν φέρει μεγάλη μείωση της αγοραστικής κίνησης και ιδιαίτερα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα μεγαλώνουν την αγωνία των συναδέλφων για το πως θα επιβιώσουν.
Η κυβέρνηση λόγω ακριβώς των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας της αγοράς τα οποία έχουν επιφέρει μεγάλη πτώση του τζίρου πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων .

• Θα πρέπει να δοθεί αναβολή στην πληρωμή των επιταγών για όσο διάστημα διαρκούν τα νέα μέτρα.

• Να δοθεί δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό για παροχή ρευστότητας στις μικρές επιχειρήσεις .

• Οι επιστρεπτέες προκαταβολές θα πρέπει να γίνουν Μη επιστρεπτέες, γιατί είναι βέβαιο ότι με τις αρνητικές εξελίξεις στην αγορά θα υπάρξει αδυναμία πληρωμής τους από τους συναδέλφους.

• Επίσης πάγωμα στις πληρωμές των ρυθμίσεων που αφορούν οφειλές προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

• Διαγραφή μέρους των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων και πληρωμή των υπολοίπων σε 120 δόσεις .

• Δημιουργία ξεχωριστού προγράμματος για το λιανεμπόριο αντίστοιχο με άλλους κλάδους της οικονομίας για να υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείριση.

• Δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

• Να λειτουργήσει το πρόγραμμα των Μικροπιστώσεων μέχρι 25.000 χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.

• Επαναφορά του μέτρου της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό του προσωπικού.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει τον τελευταίο μήνα στο λιανικό εμπόριο έχει οδηγήσει την αγορά σε Άτυπο lockdown και οι πολίτες που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους είναι πολύ λιγότεροι από εκείνους που κυκλοφορούσαν τον Νοέμβριο του 2020 που είχαμε Τυπικό lockdown .

Η κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ και πρέπει να ΣΤΗΡΙΞΕΙ τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς για να μην οδηγηθούν στην εξόντωση και στον αφανισμό».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button