Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ε.Σ. Αγρινίου: “Αθέμιτος ανταγωνισμός από τα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων”

Αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, καταγγέλλει με επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτη Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου.

“Με την στάση της αυτή η Πολιτεία ουσιαστικά και πρακτικά στηρίζει τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων προκαλώντας Αθέμιτο Ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων” τονίζεται από πλευράς Συλλόγου .

Το ΔΣ του ΕΣΑ, όπως αναφέρει στην επιστολή του, απαιτεί άμεσα από την Κυβέρνηση να παρέμβει και με απόφαση της να επιτρέπει στις υπεραγορές τροφίμων και σούπερ μάρκετ να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της αγοράς

Η επιστολή ακόμη κοινοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, την ΕΣΕΕ, την ΓΣΕΒΕΕ, σε Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων και στους Εμπορικούς Συλλόγους.

Ειδικότερα:

“Κύριοι

Η Πολιτεία αποφάσισε και τώρα αλλά και στο πρώτο lockdown της άνοιξης να επιτρέψει την λειτουργία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και των μικρών μίνι μάρκετ για την πώληση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης- και σωστά το κάνει- για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.

Παρέλειψε όμως και τότε πριν επτά μήνες στο πρώτο κλείσιμο αλλά και τώρα στο δεύτερο να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων εκείνων που πωλούν και τα εξειδικευμένα καταστήματα του Λιανεμπορίου που με απόφαση της Πολιτείας είναι υποχρεωτικά κλειστά για την περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Επειδή ακριβώς το θέμα αυτό είχε αναδειχθεί και στο πρώτο κλείσιμο την άνοιξη η Κυβέρνηση όφειλε να έχει δώσει λύση και να το περιλάβει στα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες.

Με την στάση της αυτή η Πολιτεία ουσιαστικά και πρακτικά στηρίζει τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων προκαλώντας Αθέμιτο Ανταγωνισμό σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων .

Αυτών δηλαδή που έδειξαν υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά τηρώντας τα μέτρα προστασίας και οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά για δεύτερη φορά και αδικούνται που κλείνουν τα καταστήματα τους και χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η περιπέτεια.

Αποτελεί δε μεγαλύτερη πρόκληση οι εκπτώσεις που διαφημίζουν τα σούπερ μάρκετ στα διαρκή προϊόντα που πωλούν .

Το ΔΣ του ΕΣΑ απαιτεί άμεσα από την Κυβέρνηση να παρέμβει και με απόφαση της να επιτρέπει στις υπεραγορές τροφίμων και σούπερ μάρκετ να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της Αγοράς”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button