Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ε.Σ. Αγρινίου: Εκτάκτως στις 5 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 31 Αυγούστου

To Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ενημερώνει πως σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι θερινές εκπτώσεις, εκτάκτως για φέτος, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 31 Αυγούστου.

Στην σχετική ενημέρωση, τονίζεται:


«Θέλουμε να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου να ανακοινώσει την τελευταία στιγμή τις εκπτώσεις για το φετινό καλοκαίρι μια εβδομάδα νωρίτερα αιφνιδιάζει την Αγορά και δεν δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται συμπληρωματικά, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Ιουλίου που αρχίζει η περίοδος των εκπτώσεων καλούμε τις φίλες και φίλους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις της Αγοράς τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ώστε η Αγορά να είναι ένας ασφαλής προορισμός».

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button