Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ε.Κ. Αγρινίου: Συνεδρίασαν τα σωματεία των συνταξιούχων ενόψει της απεργίας της 10ης Ιουνίου

Έγινε με επιτυχία  η σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του νομού Αιτωλ/νίας.

Στη συνέχεια της σχετικής ενημέρωσης τονίζεται:


«Στη σύσκεψη  παρευρέθηκαν οι συνάδελφοι Τάτσης Παντελής , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων ΟΑΕΕ,  Μάκκας Λέανδρος , οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και ο Νάκης Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Δημοσίου.

Πήραν επίσης μέρος τα εφτά συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων του νομού  και συγκεκριμένα  του Ι.Κ.Α, ΟΑΕΕ Αγρινίου- Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου , Δημοσίου, Αστυνομικών Ακαρνανίας  και του Ταμείου Εμπόρων.  Από το Ι.Κ.Α  ήταν και οι Διοικούσες Επιτροπές  των παραρτημάτων Αμφιλοχίας , Μεσολογγίου και Ναυπάκτου .

Πρόεδρος της σύσκεψης εκλέχτηκε  ο συνάδελφος Δημητρουλής  Γιώργος , ο οποίος  άνοιξε  και τις εργασίες . Καλωσόρισε  τους συναδέλφους  από τις Ομοσπονδίες, καθώς  και τις διοικήσεις των σωματείων και των  παραρτημάτων του Ι.Κ.Α.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με το συνάδελφο Παντελή Τάτση , Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε.

Οι συνταξιούχοι, ανέφερε στην εισήγησή του , πλήρωσαν  βαρύ τίμημα,  αφού  από τους 12.000  νεκρούς της πανδημίας  οι 10.000  ήταν συνταξιούχοι. Οι περισσότεροι θα ζούσαν αν ήταν καλύτερα  οργανωμένο και στελεχωμένο το δημόσιο σύστημα υγείας . Μας εξοργίζει η δήλωση Πισσαρίδη  ότι  οι σημερινοί συνταξιούχοι  τρώνε τις  εισφορές  των παιδιών τους. Υπάρχουν  μειώσεις  στις  αναπηρικές συντάξεις  και συντάξεις  χηρείας  λόγω  προσωπικής διαφοράς .Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα  στην έκδοση συντάξεων , αφού συνεχίζονται να παρατηρούνται   τεράστιες καθυστερήσεις. Ότι κερδίσαμε,  το κερδίσαμε  με αγώνα. Στις μέχρι τώρα  συγκεντρώσεις μας η παρουσία μας ήταν ικανοποιητική , παρά τα προβλήματα της πανδημίας.  Αγώνας  μαζικός, αγώνας ενωτικός έτσι ώστε ο νέος νόμος  έκτρωμα του Χατζιδάκη  να έχει την τύχη  του νόμου Γιαννίτση.  Συνεχίζουμε αγωνιστικά. Το δίκιο θα κριθεί στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως μετά το λόγο  πήρε ο συνάδελφος  Μάκκας Λέανδρος, οργανωτικός γραμματέας  της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων  Ι.Κ.Α.

Ξεκινώντας την εισήγησή του  ανέφερε  ότι  μπορεί κατά   την διάρκεια  της πανδημίας  να περιορίστηκαν  οι συγκεντρώσεις, όμως ήμασταν  σε καθημερινή επαφή  με τα σωματεία  και παρόντες  στις κινητοποιήσεις  της εργατικής τάξης. Η δράση μας  ήταν  προσεκτική , η εφημερίδα έβγαινε συνεχώς  καθώς επίσης και δελτία τύπου και ανακοινώσεις. Ψηφίσματα  στέλναμε  στα αντίστοιχα υπουργεία  προωθώντας τα αιτήματα μας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει  την  αντεργατική πολιτική της  προηγούμενης  κυβέρνησης   του ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας  τώρα το 8ωρο, προωθώντας  10ωρη και 12ωρη εργασία . Οι συνταξιούχοι από τις περικοπές  που έχουν γίνει  πληρώνουν  κάθε χρόνο 8 δισεκατομμύρια . Συνεχίζουμε αγωνιστικά  διεκδικώντας τα δίκια των συνταξιούχων.

Συνέχισε με την τοποθέτησή του ο συνάδελφος  Νάκης  Γιάννης , Ταμίας της Ομοσπονδίας  του Δημοσίου.

Η ομοσπονδία μας  εκπροσωπεί 56 σωματεία. Στόχος μας είναι να γίνουν αρχαιρεσίες  στα σωματεία μας , όταν η πανδημία το επιτρέψει . Η σημερινή  κυβέρνηση  συνεχίζει  στις ράγες  της προηγούμενης αφαιρώντας  συνεχώς κατακτήσεις και δικαιώματα. Μόνη ελπίδα  εργαζομένων και συνταξιούχων είναι οι μαζικοί, ενωτικοί  αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας .

Παρέμβαση για το σωματείο συνταξιούχων  Ι.Κ.Α. νομού Αιτωλ/νίας  έκανε ο Πρόεδρός του, Δημητρουλής Γιώργος.

Αναφέρθηκε στην ένταση στην περιοχή  και γενικότερα   στους κινδύνους  που δημιουργούνται  για την ειρήνη. Με την πανδημία ζήσαμε  και ζούμε ξεχωριστές στιγμές . Η διαχείριση  από την κυβέρνηση  γίνεται  με βάση  τα κέρδη  των επιχειρηματικών ομίλων . Υποχρεωθήκαμε   σε περιορισμένη δράση αλλά  παράλληλα στηρίξαμε  συμβολικά  ότι αγωνιστικό γινόταν. Έρχονται  νέα μέτρα  μείωσης  της τιμής της εργατικής δύναμης. Ξηλώνουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης  . Μας μένει μόνο ο δρόμος του αγώνα.

Θα παλέψουμε  για κοινή δράση των συνταξιούχων παντού. Για  ενίσχυση  της συνεργασίας των σωματείων των συνταξιούχων  του νομού .

Προχωράμε  σε συνεδρίαση της διοίκησης  και των διοικουσών επιτροπών  των παραρτημάτων μας  σε Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο. Σε συσκέψεις  και συνελεύσεις .

Το σωματείο μας θα προτείνει στα σωματεία του νομού  τέλος Ιούνη , ανάλογα  και με τις επιδημιολογικές εξελίξεις , να οργανώσουμε  μαζί συγκεντρώσεις  διεκδίκησης  σε Αγρίνιο- Αμφιλοχία- Μεσολόγγι- Ναύπακτο .

Προετοιμαζόμαστε για τη συγκέντρωση της Αθήνας την 1η Οκτώβρη , μέρα των συνταξιούχων .

Στηρίζουμε την απεργία την Πέμπτη 10 Ιούνη, για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.  Καλούμε τους συνταξιούχους  στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε  και με παρεμβάσεις  από τα υπόλοιπα  σωματεία. Κοινό σημείο των ομιλιών ήταν η ενότητα δράσης, η μαζικοποίηση των σωματείων και ο αγωνιστικός δρόμος .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

 

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button