Ροή Ειδήσεων

Δυτική Ελλάδα: Ζητούν δουλειές οι ειδικευμένοι εργάτες αρχαιολογικών ανασκαφών

koi-anaskafi-thermoΜε ανακοίνωση του το Σωματείο έκτακτων Δυτικής Ελλάδας-ειδικευμένοι εργάτες ανασκαφών θέτουν το θέμα της ανεργίας που πλήττει τον κλάδο τους, εξαιτίας της μη ύπαρξης αντικειμένου μελετών-ανασκαφών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας – Λευκάδας.

Αναλυτικά:

“Μετά από ένα χρόνο απόλυσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦ.Α.) Μεσολογγίου  και Λευκάδας η κατάστασή μας είναι, λίαν επιεικώς, τραγική . Το πρόβλημα  που υπάρχει είναι  και υπηρεσιακό  αλλά και πολιτικό.

Η  ΕΦ.Α. Μεσολογγίου,   όλο αυτό το διάστημα , δεν έχει βγάλει μια προκήρυξη  και είναι η μόνη ΕΦ.Α.   σ’ όλη την επικράτεια που το κάνει, αλλά και πολιτικό , γιατί οι κυβερνώντες , γνωρίζοντας τα προβλήματά μας,  δεν σκύβουν να δώσουν άμεσα λύσεις .

Απολυθήκαμε πριν 1 χρόνο  βιαίως, μείνανε οι συνάδελφοι  που ανήκουν στο επιστημονικό κομμάτι και ενώ,  όπως έλεγαν, είχαν χρήματα μόνο για 2 μήνες , ακόμα και  σήμερα παραμένουν.

Αυτό που ζητάμε , σαν εξειδικευμένοι εργάτες, είναι  να τρέξουν  αιτήματα – μελέτες ούτως ώστε  να υπάρξουν και πάλι δουλειές.

Ζητάμε άμεσα από την υπουργό  να σκύψει  πάνω στα 150 άτομα , πάνω στις 150 οικογένειες  που περνούν τραγικά.   Στους περισσότερους συναδέλφους τελείωσε και το επίδομα του Ο.Α.Ε.Δ. και αυτό είναι  ακόμα χειρότερο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button