Δυτική Ελλάδα: Σεληνιακό τοπίο για δεύτερη ημέρα λόγω αφρικανικής σκόνης (video)

Σκηνικό «Σαχάρας» με μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αναμένεται να επικρατήσει από σήμερα και για όλη την υπόλοιπη μεγάλη εβδομάδα, στο Αγρίνιο και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μεταφερόμενη σκόνη έχει αρχίσει σταδιακά από σήμερα μεγάλη Τρίτη να επηρεάζει την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με τα ποσοστά σκόνης κοντά στην επιφάνεια του εδάφους στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, να αναμένεται πως θα φτάσουν στην υψηλότερη τιμή τους, δημιουργώντας προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή.


Στον Χάρτη με αποχρώσεις του καφέ και κόκκινου εμφανίζεται η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα της Δυτικής Ελλάδας από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης και με βέλη τη διεύθυνση και ταχύτητα του ανέμου σε ύψος 10 μέτρων.

Αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανίας , με την ηλιοφάνεια να είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Να σημειωθεί πως η επανεμφάνιση της σκόνης από την Αφρική, η οποία εμπεριέχει μικρόβια, βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες, αποτελεί κίνδυνο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα καρδιάς και πνευμόνων.

Η καλύτερη λύση στο πρόβλημα είναι να μειωθεί η έκθεση του πληθυσμού της περιοχής στη σκόνη από την Αφρική, λένε οι ειδικοί, συστήνοντας οι ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπάθεια καθώς και τα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδίως σε εξωτερικούς χώρους

meteo.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αφρικανική σκόνη Δυτική Ελλάδα