ΑυτοδιοίκησηΕκπαίδευσηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Δυτική Ελλάδα: Πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία

Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, παρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό πόρους ύψους 1.346.958 ευρώ. Ειδικότερα, χρηματοδοτείται η πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2018 – 2021», στο Επιχειρησιακό Πρόσραμμα «Δυτική Ελλάδα. 2014 – 2020».

«Είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση και να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα στα σχολεία. Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στη μάθηση. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα. Πρέπει να υπηρετούμε όχι μόνο με λόγια αυτές τις αξίες, αλλά με πολιτικές, έργα δράσεις και πρωτοβουλίες. Τότε θα καταφέρουμε να γίνουμε μία ώριμη Δημοκρατία» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Η Πράξη, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αφορά στη στελέχωση των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα, με το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (αναπληρωτές ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, καθώς και με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (αναπληρωτές ΕΕΠ) (ΠΕ25 – Σχολικοί Νοσηλευτές), για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των ΑμεΑ κοινωνικά στη σχολική τάξη του γενικού σχολείου και κατ’ επέκταση στη σχολική κοινότητα. Στόχος της πράξης είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/09/2018 και λήξης η 31/12/2021.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button