Pressαρίσματα

Δυτική Ελλάδα : Εντείνονται οι φήμες για Θ. Σώκο

po-sokos1

Ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου , τέως Νομάρχης και πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Θύμιος Σώκος επανέρχεται, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr, στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενόψει των εκλογών του προσεχούς Μαΐου.

Πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Σώκος έχει βολιδοσκοπηθεί από στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που διερευνούν την προοπτική να σχηματισθεί συνδυασμός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Αγρινίου, ο οποίος, και το 2010 είχε διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας (από το ΠΑΣΟΚ τότε), χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς η επιλογή έγειρε υπέρ του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο κ. Σώκος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη συζητήσει με κεντρικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς ενώ πιθανή υποψηφιότητα του δεν αποκλείεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον και της Κίνησης των «58», σε μια προσπάθεια η πρωτοβουλία ν’ αποκτήσει ευρύτερα κεντροαριστερά χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και οι συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πάντως, αν τελικώς ευοδωθεί η Κίνηση αυτή τότε ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα εμφανισθεί τριχοτομημένος στις περιφερειακές εκλογές, με δεδομένη την νέα υποψηφιότητα Κατσιφάρα αλλά και την πρόθεση του πρώην Υφυπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σώκος δεν φαίνεται να έχει απορρίψει την ιδέα, αντί της Περιφέρειας, να στρέψει το ενδιαφέρον του ξανά προς τον Δήμο Αγρινίου θεωρώντας, προφανώς, «αδύναμες» τις δυο βασικές υποψηφιότητες, αυτές του νυν Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού και του υποψηφίου που θα υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία Γιώργου Παπαναστασίου.

Τι απαντά ο Θύμιος Σώκος στην εφημερίδα “Γεγονός”

«Δεν αποστρατεύομαι, χρέος μου να δραστηριοποιούμαι»

Στο προσκήνιο παραμένει η  πιθανότητα δραστηριοποίησης στα πολιτικά πράγματα και πάλι του Θύμιου Σώκου  που άλλωστε θεωρείται φύσει πολιτικό ον και είναι μεγάλη η διαδρομή του στην Αυτοδιοίκηση .

Ειδικά από τη στιγμή που είναι διαρκώς σε κινητικότητα τον τελευταίο καιρό και συναντιέται με διάφορα πολιτικά πρόσωπα, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τον αφορά σε πολλές περιπτώσεις ενώ εσχάτως τα σενάρια επικεντρώνονται σε ενδεχόμενο ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ρόλος που διεκδίκησε και το 2010.

Κληθείς από το «Γεγονός» να σχολιάσει τα σενάρια που τον αφορούν ο κ. Σώκος χαρακτηρίζει χρέος του να δραστηριοποιείται  διαμηνύοντας πως δεν αποστρατεύεται . Ωστόσο δεν επιβεβαιώνει συγκεκριμένες πληροφορίες για την Περιφέρεια

Συγκεκριμένα  δήλωσε ο κ.Σώκος :  «Μπορεί κάποιοι να ήθελαν να «αποστρατευτώ» και να μην λειτουργώ ως ενεργός πολίτης που είμαι, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Φυσικά και βρίσκομαι σε επαφές και συζητάω με ανθρώπους που σέβομαι για τα τοπικά, και όχι μόνο, ζητήματα και φυσικά αναζητώ τον καλύτερο τρόπο να προσφέρω. Αλίμονο, τέσσερις εκλογικές μάχες έχω κερδίσει και μάλιστα θριαμβευτικά. Τώρα, τα διάφορα σενάρια που γράφονται δε χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβεις από πού εκπορεύονται παρότι το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να φανώ ενοχλημένος από κάτι τέτοια. Εδώ έγραψαν ότι μπορεί να κατέβω για δήμαρχος στο Ξηρόμερο, οπότε δεν είναι καν για να ενοχλείται κανείς. Αλλά ότι δραστηριοποιούμαι θεωρώ ότι όχι μόνο είναι θέμα επιθυμίας, αλλά και χρέους, καθώς υπάρχουν τόσοι και τόσοι άνθρωποι που με έχουν τιμήσει σε ένα σωρό αναμετρήσεις και απαιτούν, σε τελική ανάλυση, να πάρω ενεργή θέση. Πάντως σε κάθε περίπτωση όταν έχω κάτι να ανακοινώσω θα το κάνω με τον επίσημο τρόπο μέσω της σωστής οδού και όχι μέσω διαρροών και φημών»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button