Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δυτική Ελλάδα: Σχέδιο για ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση του συστήματος οδοφωτισμού

Η ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του εθνικού οδικού δικτύου και η φωτεινή σηματοδότηση στη Δυτική Ελλάδα τέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στο γραφείο του, την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο νέου σχεδιασμού για εντάξεις έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ήδη έχει προετοιμαστεί Τεχνική Έκθεση και Τεχνικές Προδιαγραφές για την αντικατάσταση των ενεργοβόρων συμβατικών φωτιστικών, με λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας LED και η αυτοματοποίηση του συστήματος παρακολούθησης (τηλεέλεγχος – τηλεδιαχείριση) ολόκληρου του δικτύου, από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας της Περιφέρειας και περνάμε στο επόμενο βήμα της διεκδίκησης χρηματοδότησης για το έργο αυτό.


Με το έργο αυτό αναμένεται να υπάρξει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους λειτουργίας, ενώ ιδιαίτερη συμβολή αναμένεται να έχει στη συντήρηση και την ασφάλεια, που σήμερα αποτελούν ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και διεκδικούμε τη χρηματοδότησή τους, με στόχο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού σε όλο το δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε:

«Επιδιώκουμε όμως, ως Ενεργειακή Περιφέρεια, να προχωρήσουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, δεδομένου ότι το δίκτυο είναι παλαιό και ενεργοβόρο».

Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία Τμήματος που θα αφορά αποκλειστικά τον ηλεκτροφωτισμό, και ξεκινά άμεσα η διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού για τη δημιουργία του.

Συντήρηση υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εισήγηση για έγκριση συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού όλου του εθνικού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, 1.500.000 ευρώ για τη συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, 4.000.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου και 3.000.000 ευρώ για πράσινο και διαγραμμίσεις σε όλο το εθνικό οδικό δικτύου της Περιφέρειας.

Η χρηματοδότηση για τη συντήρηση προέρχεται από τους πόρους που εξοικονομήθηκαν από τις εκπτώσεις, μετά την υπογραφή συμβάσεων εργολαβιών της Περιφέρειας.

Τέλος, προετοιμάζονται Τεχνικά Δελτία για την αποκατάσταση δικτύου φθαρμένου, λόγω παλαιότητας, σε εθνικό δίκτυο, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν το προσεχές διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτριος Καραβίδας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης, ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button