Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δυτική Ελλάδα-Αιτωλ/νία: Σύγχυση προκαλούν οι περιορισμοί στην ενημέρωση από την 6η ΥΠΕ για τον κορωνοϊό

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ενημερώνει τους διοικητές των νοσοκομείων ευθύνης της, ότι για οποιοδήποτε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, θα πρέπει να έχει υποβληθεί πρώτα αίτηση προς την ίδια και το ΕΚΕΠΥ-ΚΕΑΒ, για να χορηγηθεί γραπτή άδεια.

Η εντολή είναι τόσο γενική, που τοποθετείται αυτόματα σε παρέμβαση στη λειτουργία του Τύπου και περιορισμό του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, απάντησε σχετικά: «Δεν προτίθεμαι να συνεργήσω στη φίμωση κανενός και πολύ περισσότερο να συμβάλλω στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών που, κατά την άποψή μου, επιχειρείται με την εν λόγω εντολή σας. Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του και τα γραφόμενά του. Είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή, με οποιαδήποτε μορφή, λογοκρισία τους».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια δεν επέτρεπε στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να ενημερώνει για τα κρούσματα (το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο αναφοράς της Ηπείρου για τον κορωνοϊό).

Την ίδια ώρα βέβαια υπήρχαν εξαιρέσεις από «εγγενείς» φορείς των νοσοκομείων, με ανοχή της 6ης ΥΠΕ…

Ελλείψει επίσημης ενημέρωσης και αποφυγής φημών και παραπληροφόρησης, προχώρησε η διαδικασία της ενημέρωσης για τα κρούσματα από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τις νοσοκομειακές δομές, σύμφωνα με το https://typos-i.gr

Αντίστοιχα όμως είναι τα ζητήματα ενημέρωσης και στην Δυτική Ελλάδα. Οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου για παράδειγμα, είναι “εξαφανισμένη”. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε άλλα νοσοκομεία. Έτσι, μέσα ενημέρωσης υποχρεώνονται στην αναζήτηση άλλων πηγών που σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι και τόσο αξιόπιστες.

Παράλληλα δεν λείπουν και οι περιπτώσεις διοικητών που παρέχουν μεν πληροφορίες, αλλά σε “αρεστά” τους μέσα ενημέρωσης.

Αυτό σε κάθε περίπτωση περισσότερο σύγχυση προκαλεί στην τοπική κοινωνία, που δεν έχει μια σαφή , καθημερινή εικόνα για την πορεία του κορωνοϊού, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στη Δυτική Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button