ΑυτοδιοίκησηΔυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

«Δυτικά Επιχειρείν 2022»-Β. Φωτάκης: «Η αυτοδιοίκηση, πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης»

Ενόψει του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρέιν 2022» που διεξάγεται στον πολυχώρο EMILEON στο Αγρίνιο το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου, σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Φωτάκης, αναφέρεται στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης.

Στόχοι, όπως σημειώνει, «ένα νέο πολιτικό όραμα ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και ένα νέο στόχο ενσωμάτωσης κοινωνικής καινοτομίας με έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους».


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Φωτάκη:

«Οτιδήποτε διευρύνει τις προοπτικές αυτού του τόπου λογίζεται ως αξιόλογο, το «Δυτικά Επιχειρείν» καλείται ως εκ τούτου να ομογενοποιήσει το μίγμα των παρεμβάσεων που πρέπει να υιοθετηθούν.

Οι αυτοδιοικήσεις, στη δική μου αντίληψη, οφείλουν να είναι πυλώνες για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, καθώς ασπάζονται από κοινού τις αρχές της προώθησης της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης του κοινωνικού κεφαλαίου, της δημοκρατικής λειτουργίας, της υψηλής περιβαλλοντικής ευθύνης, της κοινωνικής λογοδοσίας.

Η ώσμωση αυτών των δύο πυλώνων διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό όραμα ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και ένα νέο στόχο ενσωμάτωσης κοινωνικής καινοτομίας με έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους.

Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μια άριστη ευκαιρία για άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, ενώ η θεσμοθέτηση τοπικών σχεδίων ανάπτυξης επιβεβλημένη στρατηγική που θα λειτουργεί ως ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα και θα ενσωματώνει όλο το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο.
Καλή επιτυχία!».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button