Ροή Ειδήσεων

«Δυτικά Επιχειρειν 2022»: Προοπτικές ανάπτυξης της δυτικής Ελλάδας με όχημα τον πολιτισμό

Γράφει η Βίκυ Αγγέλη, πρόεδρος της ΑμΚΕ «Δίκτυο Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων» του δήμου Αγρινίου

Με αφορμή την διεξαγωγή του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022», που διεξάγεται το Σάββατο 18 Ιουνίου στον Πολυχώρο Emileon στο Αγρίνιο, η πρόεδρος της ΑμΚΕ «Δίκτυο Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων» του δήμου Αγρινίου, απαντά στο ερώτημα πώς ο πολιτισμός μπορεί να προάγει το επιχειρείν και την ανάπτυξη.

Επισημαίνει ιδιαίτερα την δυνατότητα ο πολιτισμός, να γίνει ένα ισχυρό όπλο για την τουριστική ανάπτυξη.


Η δήλωση της κ. Αγγέλη:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» για την δυνατότητα που μας έδωσαν να επικοινωνήσουμε το εγχείρημά μας, την ίδρυση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Δίκτυο πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Είμαστε σίγουροι πως θα πρέπει να απαντήσουμε σε δυο ερωτήσεις τη σχέση έχει ο πολιτισμός με το επιχειρείν και γιατί ΑΜΚΕ.

Πριν όμως απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις ας δούμε λίγο τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος αλλά ακόμα περισσότερο στην δικιά μας περιοχή τον δήμο και τις δημοτικές ενότητες του Αγρινίου, όπου διάφοροι σχετικοί δείκτες και η επιχειρηματικότητα δείχνουν πως απέχουμε αισθητά από μία δυναμική και διαρκή ανάπτυξη, στην οποία ο πολιτισμός και ο τουρισμός μπορούν να έχουν μεγάλη συμμετοχή και σημαίνοντα ρόλο.

Σήμερα είναι σίγουρο πως είμαστε αρκετά χαμηλά στην επιλογή ως τουριστικός προορισμός αλλά τόσο εγώ προσωπικά ως πρόεδρος της εταιρείας αλλά και οι συνοδοιπόροι μου και εταίροι σε αυτό το εγχείρημα είμαστε πεπεισμένοι πως είναι ο σωστός χρόνος και υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε αυτό να αλλάξει.

Πίσω από την ένωσή μας και την ίδρυση της εταιρείας μας βρίσκεται η απόφασή μας να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις για μία υγιή, βιώσιμη και ταχύτατη ανάπτυξη του επιχειρηματικού και επενδυτικού τοπικού περιβάλλοντος.

Ας απαντήσουμε λοιπόν στις δυο ερωτήσεις και πρώτα γιατί πολιτισμός, επειδή πέρα από την ψυχολογική ευχαρίστηση και τις γνώσεις που μας προσφέρει η ενασχόληση μας μαζί του έχει και την δυνατότητα να γίνει ένα ισχυρό όπλο για την τουριστική ανάπτυξη, παραδείγματα υπάρχουν πολλά για μέρη με πολιτιστική ανάπτυξη που αποτελούν τουριστικό προορισμό, έτσι και εμείς εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία αλλά και οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας είμαστε αποφασισμένοι να τα συνδυάσουμε για να πετύχουμε την κοινή ανάπτυξη, πολιτισμού, τουρισμού και επιχειρείν.

Κλείνοντας ας απαντήσουμε και στο γιατί ΑΜΚΕ επειδή είναι μία σύγχρονη και καινοτόμα νομικής μορφής εταιρεία που μπορεί να διεκδικεί με απόλυτη διαφάνεια και με μεγάλη δυναμική επιχορηγήσεις, χορηγίες, δωρεές αλλά και την συμμετοχή της σε διάφορα προγράμματα, επίσης μπορεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και το όφελος από αυτά να καταλήγει σε έργο στις περιοχές των μετόχων αλλά και μελών της αφού η εταιρεία δεν δύναται να έχει κέρδος.

Σας ευχαριστούμε και πάλι και είμαστε σίγουροι πως στο επόμενο συνέδριο ως ομιλητές πλέον θα σας παρουσιάσουμε το έργο και τις επιτυχημένες ενέργειες που θα έχουν ολοκληρωθεί από την εταιρεία μας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button