«Δυτικά Επιχειρείν 2022»-Μαρία Σαλμά: «Συνεχής διάλογος, δράσεις και συνεργασίες για την ανάπτυξη»

Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ενόψει του Συνεδρίου που πραγματοποιείται το Σάββατο στο Emileon

Στην γραπτή της δήλωση, ενόψει του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουνίου στον πολυχώρο Emileon στο Αγρίνιο, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά τονίζει πως η έννοια της ανάπτυξης, απαιτεί τον επιτυχή συνδυασμό επιμέρους «πυλώνων».

Οπως σημειώνει, «ο συνεχής διάλογος και η ανάληψη κάθε είδους δράσης και συνεργασίας μπορούν και έχουν την δύναμη να προωθήσουν το γενικότερο αναπτυξιακό περιβάλλον», υπογραμμίζοντας πως πρωτοβουλίες, όπως αυτή της διοργάνωσης του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν», κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση.


Γράφει συγκεκριμένα η κ. Σαλμά:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η έννοια της Ανάπτυξης δεν έχει μονοσήμαντο χαρακτήρα και δεν αφορά ένα και μόνο πλαίσιο δράσεων και δραστηριοτήτων. Απαιτεί τον επιτυχή συνδυασμό επιμέρους «πυλώνων» όπως είναι η οικονομία, η τεχνική υποστήριξη υποδομών ή δημιουργία νέων, η προώθηση του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων του, η μεταποίηση, ο τουρισμός και ο πολιτισμός.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένας τόπος όπου κάθε αναπτυξιακή στρατηγική μπορεί κι έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει συνδυαστικά, μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο αλληλεπίδρασης των παραπάνω παραγωγικών τομέων.

Στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα τα οποία είναι γνωστά, θα πρέπει να προστεθούν πλέον οι δυνατότητες και στο χώρο της ενέργειας με τις σχεδιαζόμενες υποδομές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, το πλέον δυναμικό πλεονέκτημά της είναι το ανθρώπινο δυναμικό και η δυνατότητά του να προσαρμόζεται και να λειτουργεί παραγωγικά ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες .

Ο συνεχής διάλογος και η ανάληψη κάθε είδους δράσης και συνεργασίας μπορούν και έχουν την δύναμη να προωθήσουν το γενικότερο αναπτυξιακό περιβάλλον. Το Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2022», είναι πρωτοβουλία που εντάσσεται σ’ αυτό το πλαίσιο. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές του και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Δυτικά Επιχειρείν 2022 Μαρία Σαλμά