Δυτικά ΕπιχειρείνΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

«Δυτικά Επιχειρείν 2022»-Γ. Βαρεμένος: «Προτείνω μια συνεδρίαση διαβούλευσης»

«Για το πώς μπορεί να αντικατασταθούν το να, το θα και το όταν με άλλες λέξεις στην συζήτηση για την ανάπτυξη στον τόπο μας και στην Ελλάδα»

Μια συνεδρίαση διαβούλευσης και ειλικρίνειας, ώστε να αλλάξει η συζήτηση για την ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος, ενόψει του Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρειν 2022» που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουνίου, στον πολυχώρο EMILEON, στο Αγρίνιο.

Γράφει συγκεκριμένα:


«Τα στοιχεία για την αποανάπτυξη, την μείωση του πληθυσμού, την ανεργία, την αποεπένδυση και την ισχνή απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία, είναι κάτι παραπάνω από μελαγχολικά.

Πρέπει πάση θυσία να διασώσουμε την πρωτογενή παραγωγή, που απειλείται από το τσουνάμι της ακρίβειας στα αγροτικά εφόδια και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής.

Μαζί με το βιοτεχνικο-βιομηχανικό πάρκο, που περιμένει να υλοποιηθεί, έχω προτείνει την δημιουργία σε δημόσιες γαίες ενός γεωργικού και ενός κτηνοτροφικού πρότυπου αγροκτήματος για εκπαίδευση, η οποία να υποστηριχθεί με χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της παραγωγής, της τυποποίησης και των εξαγωγών.

Στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι κρίσιμο να αντιστραφεί η πορεία συρρίκνωσης και συγκέντρωσης στην Πάτρα και να ενισχυθούν Σχολές και Τμήματα που να απαντούν στις παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Τα έργα αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων να συνδυασθούν με τις περιοχές φυσικού κάλλους (λιμνοθάλασσα, Τριχωνίδα κλπ) και να δοθούν κίνητρα για επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα της πρότυπης, ήπιας τουριστικής-πολιτιστικής δραστηριότητας, με επικέντρωση στον ειδικό τουρισμό, από την Βαράσοβα ως τον ορεινό Βάλτο.
Να συνδεθεί το Πλατυγιάλι με την Ιονία Οδό και να δοθεί συγκεκριμένη λύση για τον οδικό άξονα Αγρίνιο-Καρπενήσι. Δεν συνεχίζω άλλο και προτείνω μία συνεδρίαση διαβούλευσης για το πώς μπορεί να αντικατασταθούν το να, το θα και το όταν με άλλες λέξεις στην συζήτηση για την ανάπτυξη στον τόπο μας και στην Ελλάδα».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button