Δυτική Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα:Ο Εορτασμός του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ.  Αγίου Αρτεμίου και της Ημέρας της Αστυνομίας (φωτο)

epi-agios-artemios-eortasmos6

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος και παράλληλα ως « Ημέρα της Αστυνομίας».

Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2016) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, όπου παραβρέθηκαν οι πολιτικές, δικαστικές  και στρατιωτικές Αρχές, οι τοπικοί φορείς, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και του πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι απόστρατοι του Σώματος, εν ενεργεία αστυνομικοί με μέλη των οικογενειών τους και πολίτες.

Ειδικότερα, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών.epi-agios-artemios-eortasmos1

Παράλληλα, από τον προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμο Α΄ ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, στην Ιερά Μονή Γηροκομείου, όπου την προηγούμενη ημέρα είχε τελεστεί και Μέγας Εσπερινός.

Επισημαίνεται, ότι κατά το φετινό εορτασμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας υποδέχτηκε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, τον εκπρόσωπο του βουλευτή Αχαΐας Νικόλαο Νικολόπουλο, τον εκπρόσωπο του βουλευτή Αχαϊας Νικόλαο Καραθανασόπουλου, την Πρόεδρο Εφετών Πατρών κα. Στεφανία Καρατζά, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών κ. Γεώργιο Σκλήρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού  και Διοίκησης Υποστράτηγο ε.α κ. Δημήτριο Δριβήλα, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Πατρών Ταξίαρχο Χαράλαμπο Στελιανό, τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Άγγελο Τσιγκρή, τον Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. Νικόλαο Κοντοε, πρώην Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Αχαΐας, τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Πατρών κ. Αντώνιο Αλαπαντα, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών κ. Παναγιώτη Μειδανη, τον πρώην βουλευτής Αχαΐας κ. Αθανάσιο Νταβλούρο ,τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας κ. Νικόλαο Ρουμελιώτη, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών κ. Δημήτριο Κυριακουλόπουλο, τον Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης  Αγίου Στεφάνου κ. Αντώνιο Ζήκο, τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κ. Θεόδωρο Πισιμιση  , τον πρόεδρο του εμπορικού και εισαγωγικού συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιο Ρώρο,  Αντιδήμαρχους, εκπρόσωπους της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου και της 116 Πτέρυγα Μάχης, αξιωματικούς Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπους Υπηρεσιών, Οργανισμών, Συλλόγων Σωματείων, Πρόεδρους και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, πολιτικών υπαλλήλων, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.epi-agios-artemios-eortasmos2

Για την «Ημέρα της Αστυνομίας και της εορτής του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Φώτιος Τσόλκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελληνική Αστυνομία τιμά σήμερα τον Προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο και εορτάζει την Ημέρα της.

Εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου, σε όλο το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος μας, στους εν αποστρατεία συναδέλφους μας και στα μέλη των οικογενειών τους, ευχόμενος υγεία, πρόοδο και κοινωνική εξέλιξη.

Ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος να μας δίνει δύναμη και να μας προστατεύει στον καθημερινό αγώνα μας, προκειμένου να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας μας  και να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές και ποιοτικές Υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.»

epi-agios-artemios-eortasmos1 epi-agios-artemios-eortasmos3 epi-agios-artemios-eortasmos4 epi-agios-artemios-eortasmos6 epi-agios-artemios-eortasmos7 epi-agios-artemios-eortasmos8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button