Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δύο περιστατικά άρνησης της μάσκας στην Άρτα – Παρέμβαση του Εισαγγελέα

Η άρνηση εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Άρτας να φορέσει μάσκα προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και το γεγονός διερευνάται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, όπως προβλέπει η υγειονομική διάταξη και η Δ/νση του σχολείου ανέφερε το γεγονός στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας όπως προβλέπει η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Έχει ξεκινήσει ήδη η διερεύνηση του περιστατικού καθώς η χρήση μάσκας στις σχολικές μονάδες αποτελεί Νόμο του Κράτους και είναι υποχρεωτική. Επομένως, η μη συμμόρφωση επιφέρει ποινικές ευθύνες.
Αστυνομία και Εισαγγελέας διερευνούν την υπόθεση μέσα και από τις καταθέσεις όσων εμπλέκονται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα στην Αστυνομική Δ/νση Άρτας προσήλθε προκειμένου να καταθέσει και η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου.

Στο δεύτερο περιστατικό, μητέρα μαθητή της 1ης Γυμνασίου στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας αρνήθηκε τη χρήση μάσκας από το παιδί της και όταν ο Δ/ντης του σχολείου της είπε ότι το παιδί θα χάσει τη χρονιά εξαιτίας των απουσιών, η μητέρα απάντησε ότι θα προσλάβει καθηγητή για κατ΄οίκον διδασκαλία.

e-maistros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button