Γεγονότα

Δύο οι μοιραίες μαχαιριές στην 51χρονη

geg-maxairoma

Πέντε μαχαιριές μέτρησε στο σώμα της άτυχης δασκάλας ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης, που επιλήφθηκε του περιστατικού, δύο εκ των οποίων ήταν μοιραίες για τη ζωή της.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο 17χρονος, λίγες ώρες πριν μπει στην αίθουσα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν είχε ύπνο. Ηταν στο σαλόνι του σπιτιού του, έβλεπε τηλεόραση και καθάριζε φρούτα. Η μητέρα του ξύπνησε, τον είδε και του είπε να πάει αμέσως να κοιμηθεί. Ουδείς, εκτός από τον ίδιο, βεβαίως, μπορεί να γνωρίζει τι ειπώθηκε μεταξύ τους τα κρίσιμα λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ισως να μην θυμάται καν. Η δολοφονία έγινε με το συγκεκριμενο μαχαιρι.

Στην επιθετικότητα της μετεφηβικής περιόδου και σε πιθανή υποβόσκουσα ψυχική νόσο αποδίδει την αποτρόπαια πράξη τού 17χρονου μαθητή ο ψυχίατρος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικών Ψυχιάτρων Ελλάδας και μέχρι πρότινος συντονιστής-διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως λέει στην «Ελευθεροτυπία»: «Ο νεαρός δράστης, που σκότωσε τη μητέρα του, με βάση την ηλικία του βρισκόταν στο κρίσιμο στάδιο της μετεφηβικής περιόδου. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά μπορεί να γίνουν επιθετικά ακόμη και κατά των γονέων τους. Σε αυτή την περίοδο πολλά παιδιά έχουν αδυναμία καλής επικοινωνίας με το οικογενειακό τους περιβάλλον, ενώ πολλές φορές παρουσιάζουν διακυμάνσεις στις σχολικές τους επιδόσεις, οι οποίες μειώνονται, με συνέπεια τις συγκρούσεις με τους γονείς τους. Είναι μια τραγική ιστορία που δεν μπορεί να δεχτεί το ανθρώπινο μυαλό, και κατά τη γνώμη μου ενδεχομένως να έχει την αιτία της σε κάποια μορφή υποβόσκουσας ψυχικής νόσου που δεν είχαν αντιληφθεί οι γονείς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button