ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

«Δύο μήνες μετά καμία επίσημη απάντηση για το οδικό δίκτυο στο Πυργί Αγρινίου», καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Επανέρχονται σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας τους ζητώντας άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγρινίου επανέρχονται οι κάτοικοι των περιοχών Πυργίου, Ζαρκαδαϊκων και Τσουνέικων για την άμεση αποκατάσταση βλαβών του οδικού δικτύου.

Παρόλο που η επιστολή διαμαρτυρίας έχει σταλθεί εδώ και δύο μήνες οι κάτοικοι δεν έχουν πάρει καμία επίσημη απάντηση, όπως τονίζουν. Το πρόβλημα όπως είχε αναφερθεί στην τότε επιστολή διαμαρτυρίας είναι η τραγική κατάσταση του δρόμου Πυργί–Παλαιοχώρι, και αγροτικών δρόμων του οικισμού.

Παρακάτω, η νέα επιστολή διαμαρτυρίας όπως την απέστειλαν στο agriniopress.gr:

Η απόλυτη επιβεβαίωση της ανυπαρξίας της Δημοτικής και Τοπικής αρχής του Δήμου Αγρίνιου

Ανοιχτή Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Δημοτική και Τοπική αρχή του Δήμου Αγρινίου

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας που κατατέθηκε την 9/7/2020 , προς τον Δήμαρχο Αγρινίου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου και την Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγρινίου από τους κατοίκους των περιοχών του Δήμου Αγρινίου: Πυργίου, Ζαρκαδαϊκα και Τσουνεϊκα που αφορά την άμεση αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου του χωριού, επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε την  εξέλιξη της.

Παρόλο που η επιστολή διαμαρτυρίας έχει σταλθεί εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε πάρει καμία επίσημη απάντηση.Το πρόβλημα όπως είχε τονιστεί  στην τότε επιστολή διαμαρτυρίας είναι η άνευ τραγική κατάσταση που υφίσταται ο δρόμος Πυργί–Παλαιοχώρι, και αγροτικοί δρόμοι οικισμού.

Τον τελευταίο καιρό προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη για την εξέλιξη της επιστολής διαμαρτυρίας ,ποιες υπηρεσίες την έχουν λάβει και πως θα δρομολογηθεί από εδώ και πέρα.

Υστέρα από αλλεπάλληλα τηλέφωνα και τρέξιμο από υπηρεσία σε υπηρεσία μας ενημέρωσαν ότι το αίτημά μας το επεξεργάζονται τρεις (3) διαφορετικές υπηρεσίες:ηλεκτροφωτισμού,αυτεπιστασίας και έργων. Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού μετά από αρκετά τηλεφωνήματα μερίμνησε να πάει να αλλάξει κάποιες λάμπες στις περιοχές που είχαμε αναφέρει ότι δεν υπήρχε καθόλου φωτισμός,παρόλα αυτά άφησε αρκετά κενά και έπεται εξέλιξη του ζητήματος.Με την υπηρεσία αυτεπιστασίας προσπαθούμε εδώ και πολύ καιρό να έρθουμε σε επικοινωνία πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τον προϊστάμενο του τμήματος.Τέλος η υπηρεσία  έργων μας διευκρίνισε ότι  εάν και εφόσον εγκριθεί μελέτη θα προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες , αυτό χρονικά είναι αδύνατον για τις άμεσες ανάγκες που έχει η περιοχή.

Συνεχίζοντας σε συνεννόηση που είχαμε με την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου μας παράπεμψε να έρθουμε σε επικοινωνία με την πρόεδρο τοπικής κοινότητας του Δήμου Αγρινίου η οποία στη συνομιλία που είχαμε δυο μήνες μετά την πρωτοκόλληση της επιστολής την  Παρασκευή 4/9/2020 ,έδωσε την εντύπωση ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το θέμα ότι  δεν είχε πληροφορηθεί καν για την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής διαμαρτυρίας! Άκρη δεν βγάλαμε απαντήσεις δεν πήραμε,διαπιστώσαμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε τόσο στης υπηρεσίες  όσο και στο τοπικό συμβούλιο ,που έχει σημαντικό ρολό να εξυπηρετεί  να βοηθάει και να νοιάζεται για τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, η δε πρόεδρος εφόσον κοινοποιούνται θέματα που αφορούν την ιδιότητας της θα πρέπει να είναι ενήμερη γιατί ναι μεν είναι «γνωμοδοτικός» ο ρολό του τοπικού συμβουλίου  αλλά στα ματιά μας αν μη τι άλλο πάρα διακοσμητικός φαίνεται!

Για πείτε μας λοιπόν έστω και «γνωμοδοτικά» τι θα κάνουμε που μόλις αρχίσουν οι βροχές δεν θα μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας, για πείτε μας πως θα πάμε να μαζέψουμε της ελιές τώρα που πλησιάζει η περίοδος συγκομιδής , πως θα  καλύψετε το εισόδημα αγροτών της περιοχής που περιμένουν αυτήν την εποχή του χρόνου να ανταπεξέλθουν στις υποχρέωσης τους ,πως θα καλύψετε της αλλεπάλληλες ζημίες που προκαλεί η άθλια οδοποιία στα αυτοκίνητα μας , πως θα καλύψετε ενδεχόμενο κίνδυνο με ζωές ανθρώπων που αναγκάζονται  καθημερινά να κάνουν αυτές της διαδρομές.Με στέρηση χρημάτων από άλλες ανάγκες αναγκαστήκαμε να μισθώσουμε μηχάνημα για την διόρθωση δρόμου που είχε αποκλείσει κάτοικο του χωριού να πηγαίνει στο σπίτι του.

Για άλλη μια φορά γελαστήκαμε και απογοητευτήκαμε από την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και την ΑΠΑΞΙΩΣΗ  που δείχνει η σημερινή Δημοτική Αρχή. Έχουν περάσει τόσοι  μήνες και δεν ευσταθεί και ούτε γίνεται πλέον πειστική η δικαιολογία ορισμένων ότι δήθεν δεν γνώριζα. Εμείς γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα μας ρωτήστε μας, ενδιαφερθείτε  επιτέλους για αυτό το μικρό χωριό του Δήμου Αγρίνιου που το έχετε παρατήσει στο έλεος του.

Προς διευκρίνηση των αναγνωστών ορισμένες αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων τους :

  • Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας στον οποίο κοινοποιούνται όλες οι ενέργειες, πράξεις και παρατηρήσεις των οργάνων και υπηρεσιών του δήμου που αναφέρονται στις αποφάσεις του συμβουλίου της κοινότητας, υποχρεούται να ενημερώνει αμέσως το συμβούλιο κοινότητας.

Στους προέδρους και στα συμβούλια των κοινοτήτων αποστέλλεται αντίγραφο της

ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου και των αποφάσεων αυτού και των

άλλων συλλογικών οργάνων του δήμου. Άρθρο 79 του ν. 3852/2010

  • Το συμβούλιο κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του: μία (1) τουλάχιστον φορά το μήνα, υποχρεωτικά, ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα για συζήτηση ή μοναδικό θέμα είναι η ενημέρωση δημοτών σε ορισμένα θέματα.

Κάθε φορά που το απαιτούν οι υποθέσεις της κοινότητας.

Όποτε υπάρχουν κατεπείγουσες περιπτώσεις, οι οποίες δικαιολογούν την άμεση σύγκληση του συμβουλίου για ορισμένα θέματα.

  • Αδικαιολόγητη παράλειψη του προέδρου της κοινότητας να συγκαλέσει το συμβούλιο επί δύο (2) συνεχείς μήνες, κατά την παρ. 1, ή δύο (2) συνεχείς φορές, κατά τις παρ. 4 και 5 του άρθρου 88 του ν. 3852/2010, μπορεί να του επιφέρει την ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής να τιμωρηθεί με την ποινή της έκπτωσης από το αξίωμά του σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του ν. 3852/201010 τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το αρμόδιο όργανο της κοινότητας μέσα σε ένα (1) μήνα.Τα αρμόδια όργανα του δήμου μπορούν: α) να επιστρέψουν την απόφαση του οργάνου της κοινότητας με παρατηρήσεις για τυχόν επανεξέταση του θέματος, β) να την παραπέμψουν στο δημοτικό συμβούλιο, γ) να τη διαβιβάσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια όργανα του δήμου οφείλουν να ενημερώνουν τον πρόεδρο της κοινότητας ή τον πρόεδρο του συμβουλίου της κοινότητας για τα μέτρα που παίρνονται για την προώθηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις των οργάνων της κοινότητας.
  • όταν το ζητήσουν, με γραπτή αίτησή τους στην οποίο θα αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν, εκατό (100), τουλάχιστον, κάτοικοι της κοινότητας. Στην περίπτωση αυτή, εάν ο πρόεδρος δεν συγκαλέσει το συμβούλιο το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την παραλαβή της αίτησης, το συμβούλιο συνέρχεται με πρόσκληση του επόμενου κατά σειρά σταυρών προτίμησης συμβούλου και επί ισοψηφίας εκείνου που αναγράφεται πρώτος στην απόφαση ανακήρυξης.

Τέλος ευελπιστούμε να υπάρξουν και άλλοι ενεργοί δημότες που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Οι  Οικογένειες και κάτοικοι των περιοχών του Πυργίου, Ζαρκαδαϊκα, Τσουνεϊκα.

Λειτουργία Κοινοτήτων

Η πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας

Ακολουθούν εικόνες:

Εικόνα 1: μίσθωση μηχανήματος για την διόρθωση δρόμου που είχε αποκλείσει κάτοικο του χωριού να πηγαίνει στο σπίτι του

Εικόνα 2: μίσθωση μηχανήματος για την διόρθωση δρόμου που είχε αποκλείσει κάτοικο του χωριού να πηγαίνει στο σπίτι του

Εικόνα 3: μίσθωση μηχανήματος για την διόρθωση δρόμου που είχε αποκλείσει κάτοικο του χωριού να πηγαίνει στο σπίτι του

Εικόνα 4: μίσθωση μηχανήματος για την διόρθωση δρόμου που είχε αποκλείσει κάτοικο του χωριού να πηγαίνει στο σπίτι του

Εικόνα 5: μίσθωση μηχανήματος για την διόρθωση δρόμου που είχε αποκλείσει κάτοικο του χωριού να πηγαίνει στο σπίτι του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button