Δυτική Ελλάδα

Δυναμικό το συλλαλητήριο στα διόδια Ακτίου με ισχυρή αστυνομική δύναμη

koi-aktio-syllalhthrioΠραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στις 2 μ.μ., το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου με αφορμή την μη ανανέωση των συμβάσεων των πρώην πλέον εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου.
Έτσι, δυναμική  ήταν η παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων, των φορέων αλλά και των απλών πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο. Αφού, αναγνώσθηκαν το πλήθος των σωματείων που συμπαραστέκονται στον αγώνα των πρώην εργαζομένων, ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του σωματείου των πρώην εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου,κ.Μήτσουρας ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε, ότι τη Δευτέρα 5/1, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ.Νάκιας, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει μήνυση σε βάρος μας από την Εργοδότρια Εταιρία, μήνυση όμως, δεν κατατέθηκε από την εταιρία, αλλά από τον υπεύθυνο του σταθμού των διοδίων, τον κ.Ιωάννου, για κατάληψη χώρου. 
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ.Μήτσουρας, ζήτησε  από τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.Νάκια, να δώσει το όνομα του αστυνομικού,  ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ.Μήτσουρας, χτύπησε εργαζομένους. Επιπλέον ο κ.Μήτσουρας, ανέφερε ότι θα κινηθούν δικαστικά ενώ κάθε μέρα θα βρίσκονται στο χώρο των διοδίων του Ακτίου, έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. 
 
Αμέσως μετά, ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λευκάδας κ.Σταματέλος, επίσης στο χώρο και μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Αιτ/νιας κ.Μωραίτης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κ.Δημόπουλος, ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ. 
 
Παρέμβαση έκανε ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης, για τους πρώην εργαζομένους στα διόδια του Ακτίου, ο οποίος στην ανακοίνωση του, αναφέρει: 

 

 
“Θεώρησα σωστό να κάνω αυτές τις ενέργειες και προς το νέο ανάδοχο των διοδίων στο Άκτιο και προς την αρμόδια υπηρεσία που έχει την ευθύνη για τα διόδια. Θεωρώ απαράδεκτο και ανάλγητο το γεγονός να λένε  φύγετε εσείς για να μπουν στις θέσεις κάποιοι άλλοι. Δεν είναι σωστό. Μάλιστα, με ενημέρωσαν παράγοντες της Πρέβεζας πως υπήρχαν κάποιες συμφωνίες, όταν κατασκευάστηκε η υποθαλάσσια ζεύξη και ζήτησα από το ελληνικό κράτος, αλλά και το νέο ανάδοχο, να σεβαστούν τους εργαζόμενους. Πιστεύω να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close