ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Δρόμος Μεσόπυργος-Αυλάκι: Ασφαλτόστρωση μόλις βρεθούν τα χρήματα

Η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Σε απάντηση της Κοινοβουλευτικής Ερώτησης της Ελληνικής Λύσης, με θέμα «Άμεση ολοκλήρωση του οδικού έργου «Μεσόπυργος-Αυλάκι» ζητούν οι κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου», προχώρησαν οι υπηρεσίες από το ΥΠΕΣ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η απάντηση του ΥΠΕΣ περιορίστηκε στο θέμα της χρηματοδότησης που λαμβάνει η Περιφέρεια, ενώ περισσότερο ουσιαστική είναι η απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που αναφέρει πως θα εντάξει την ασφαλτόστρωση του ανωτέρω δημοτικού- αγροτικού δρόμου «όταν υπάρξει η οικονομική δυνατότητα εκτέλεσης του έργου».


Η απάντηση:

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, σχετικά με την αρ. 140/08-10-2021 κοινοβουλευτική ερώτηση των κκ Βουλευτών Αποστόλου Αβδελά & Κωνσταντίνου Χήτα με θέμα «Άμεση ολοκλήρωση του οδικού έργου ‘Μεσόπυργος-Αυλάκιι’ ζητούν οι κάτοικοι της Κοιλάδας του Αχελώου» σας γνωρίζουμε ότι:

1. Ο δρόμος «Μεσόπυργος-Αυλάκιι» που αναφέρεται στη σχετική επερώτηση διατρέχει τις Π.Ε Άρτας και Αιτωλ/νίας δεν περιέχεται στους χαρακτηρισμένους επαρχιακούς δρόμους της Αιτ/νίας σύμφωνα με το ΦΕΚ 47/ΤΕΥΧΟΣ 1/08.02.1956.

2. Στους δρόμους τους οποίους έχει την αρμοδιότητα συντήρησης η Π.Ε Αιτ/νίας υπάρχει τμήμα του ανωτέρω δρόμου περίπου 2,5 χλμ χαλικοστρωμένου δρόμου.

3. Λόγω του μεγάλου μήκους του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Π.Ε Αιτ/νίας έχει δοθεί προτεραιότητα από την Υπηρεσία στο χαρακτηρισμένο επαρχιακό δίκτυο και στους βασικούς άξονες κυκλοφορίας των οχημάτων με βάση και τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες της Π.Δ.Ε.

4. Η Υπηρεσία θα εντάξει την ασφαλτόστρωση του ανωτέρω δημοτικού- αγροτικού δρόμου όταν υπάρξει η οικονομική δυνατότητα εκτέλεσης του έργου».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button