Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ορεινή Ναυπακτία: Εργασίες από Ελευθέριανη προς Πόδο

Ένας δρόμος - χρόνιο αίτημα για την περιοχή

Ξεκίνησαν εντός των προηγούμενων ημερών τα έργα του δρόμου από τη διασταύρωση του χωριού της Ελευθέριανης προς το χωριό Πόδο.

Σύμφωνα με το πλάνο των εργασιών προβλέπεται να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις και χαλικόστρωση, από το Δασαρχείο το οποίο είναι και ο φορέας που υλοποιεί το έργο.

Αυτή η παρέμβαση, αποτελεί για τα δύο παραπάνω χωριά, μαζί με εκείνο της Αμπελακιώτισσας ένα χρόνιο αίτημα, το οποίο μάλιστα, όπως αναφέραμε πρόσφατα σε δημοσίευμά μας, κάθισε τους ανθρώπους τους στο ίδιο τραπέζι. Συγκεκριμένα είχαμε μιλήσει για μία πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της Ναυπακτίας, καθώς οι Πρόεδροι των κοινοτήτων και οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων αυτών των τριών χωριών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις για το καλό τον χωριών τους αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η ένωση των τριών

Αναλυτικότερα η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να σχεδιαστούν από κοινού Πολιτιστικές δράσεις, καθώς και δράσεις τουριστικού χαρακτήρα με σκοπό την ανάδειξη του τόπου και του πολιτισμού του. Επιπλέον, σκοπός αυτής της κίνησης είναι η διεκδίκηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα και έργων υποδομής όπως δρόμοι, μονοπάτια, ξενώνες κ.τ.λ. «Ευχόμαστε η Περιφέρεια και ο Δήμος να σταθούν αρωγοί στην συλλογική αυτή προσπάθεια», ανέφερε η ανακοίνωση που από κοινού εξέδωσαν τα τρία χωριά.


Η «ε» ψάχνοντας λίγο περισσότερο αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πληροφορήθηκε, και ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμά της, πως αφορμή της είναι ο δασικός δρόμος που συνδέει τα τρία χωριά, και που εδώ και χρόνια είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Με την εργολαβία του, όπως μας είπαν, να έχει περάσει από σαράντα κύματα, τρέφουν οι άνθρωποι της περιοχής την ελπίδα μήπως αυτή που αναμένεται να ξεκινήσει τώρα φτάσει στο τέλος της, έχοντας όμως ως στόχο ακολούθως να υπάρξει και συνέχεια από την Περιφέρεια με την ασφαλτόστρωσή του.

Από τη στιγμή λοιπόν που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για το θέμα αυτό, προκειμένου να πιέσουν για την εξεύρεση λύσης, δεν άργησε να έρθει και η ιδέα των κοινών δράσεων, η οποία αγκαλιάστηκε από όλους. Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις που υπάρχουν στα σχέδια είναι η διοργάνωση από κοινού χορών, ανταμωμάτων, διάνοιξη μονοπατιών, αλλά και άλλων δράσεων, πάντα στη λογική της εθελοντικής βάσης και με στόχο την ανάδειξη της περιοχής.

Πηγή φωτογραφίας: Τάκης Κατσούδα (πρ. Ελευθέριανης), e-nafpaktia.gr

https://www.emprosnews.gr/

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button