sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο-Νέα Αβωρανη: Επικίνδυνος ο στενός δρόμος-συχνά τα ατυχήματα (φωτο-video)

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος για την επαρχιακή οδό Αγρινίου-Θέρμου και συγκεκριμένα για το τμήμα αυτής μεταξύ του Αγρινίου και της Νέας Αβώρανης.

Στο τμήμα αυτό πρωταρχικό ήταν το ζήτημα της διάσωσης της γέφυρας της Ερμίτσας από ανεπανόρθωτες ζημιές, ενδεχομένως και κατάρρευση, με την έγκυρη παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την αποκατάσταση των ζημιών στα πέδιλα στήριξής της.


Το θέμα όμως που παραμένει, στο τμήμα αυτό της προαναφερθείσας επαρχιακής οδού, είναι αυτό που αφορά την απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία λόγω του στενού δρόμου και των συνεχόμενων αντίρροπων στροφών εκατέρωθεν της γέφυρας καθώς και την αδυναμία της διέλευσης αντιθέτως κινουμένων οχημάτων σε αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι τα συχνά ατυχήματα σε αυτή την περιοχή εκ των οποίων πολλά γνωστοποιούνται και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Είναι γνωστό ότι η επαρχιακή οδός Αγρινίου-Θέρμου καλύπτει της συγκοινωνιακές ανάγκες μεγάλης περιοχής του νομού (επαρχία Τριχωνίδας και ορεινή Ναυπακτία) καθώς και πέραν αυτού όπως είναι η Ευρυτανία μέσω Προυσού.

Επί πλέον είναι η οδός από την οποία εξαρτάται άμεσα η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (Τριχωνίδα, Θέρμο κλπ).Οπως έχει λοιπόν σήμερα η κατάσταση, ειδικά στο πρώτο τμήμα της προαναφερθείσης επαρχιακής οδού, μην περιμένουμε ουσιαστική αξιοποίηση της περιοχής.

Δείτε το βίντεο του Γιάννη Γιαννακόπουλου:

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

 1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  1. Προς Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
  2. Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου.

  Η παραβατικότητα της κακής οδήγησης (που δυστυχώς υφίσταται σαν κοινωνικό φαινόμενο), διαχρονικά, σε συνδυασμό με την αδράνεια των υπηρεσιών και εκπροσώπων της Περιφερειακής και Δημοτικής Αυτοδιοίκησης. Που με την εμμονή τους, δεν εκτελούν τα μικρά οφθαλμοφανή ώριμα οδικά έργα, που άπτονται του Δημόσιου συμφέροντος και ασφάλειας των δημοτών. Επιβεβαιώνουν ότι στις περιοχές αυτές δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να αυξάνονται τα οδικά ατυχήματα, για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που έχουν το βιός τους, στους διερχόμενους οδηγούς και τους ανυποψίαστους πεζούς.

  Στο βίντεο με το φωτογραφικό υλικό και κείμενο, με τίτλο SOS για τον δρόμο Αγρίνιο-Νέα Αβώρανη του κ. Ιωάννη Γιαννακόπουλου, που φιλοξένει ο τύπος του Αγρινίου, αναδεικνύεται, ότι στην συγκεκριμένη περιοχή της διαδρομής Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου, παρατηρείται το κράμα της «παραβατικότητας και αδράνειας». Που πρέπει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τους υπεύθυνους για την σοβαρότητα της κατάστασης.

  Ιστορικά, για μας τους ηλικιωμένους που ζήσαμε στην περιοχή, το πρόβλημα έχει αφετηρία από το έτος 1959 τότε που διαπλατύνθηκε η γέφυρα του χειμάρρου ερμίτσας και του ταυτόχρονου σχεδιασμού του οδικού δικτύου που διέρχονταν ευθεία εντός του Οικισμού Τροχός (ή Ακροπόταμος) μέχρι την γέφυρα, που δεν υλοποιήθηκε!!! ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΕΣΥΡΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΚΑ ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΒΩΡΑΝΗΣ.
  ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ;
  Σήμερα στις τρεις επικίνδυνες στροφές (καρμανιόλα) είναι τοποθετημένες οι μπάρες, τα τοιχία και οι περιφράξεις κολλητά επί του οδοστρώματος. Επίσης συνδέεται ο δρόμος με τις τέσσερες κακότεχνες εισόδους-εξόδους του οικισμού.
  Αυτό το οδικό δίκτυο σήμερα στερείται: α) γέφυρας διπλής κατεύθυνσης, β) πεζοδρόμησης, γ) πινακίδων σήμανσης ορίων ταχύτητος, δ) πινακίδα τοπωνυμίου οικισμού, τυχαίο ???.
  Και νέα χάραξη της Ε.Ο. Αγρινίου-Θέρμου με νέα γέφυρα, η συγκεκριμένη οδική διαδρομή πρέπει να βελτιωθεί για αυτονόητος λόγους Δημοσίου Συμφέροντος και Ασφαλείας των πολιτών.

  Με εκτίμηση
  Πέτρος Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλος

 2. Συγχαρητήρια για το αποκαλυπτικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό, μέσω του οποίου αναδεικνύονται οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι που διατρέχουν καθημερινά οι διερχόμενοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ή ξένοι επισκέπτες στο συγκεκριμένο τμήμα της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου.
  Στα πλαίσια της αντικειμενικής ενημέρωσης και μάχιμης δημοσιογραφικής σας προσφοράς, τέτοιου είδους οπτικό υλικό που αποτελεί μαρτυρία, να αποστέλλεται προσωπικά στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, στον Διοικητή Τροχαίας Αγρινίου, στο Τ.Ε.Ε. (επιμελητήριο) Αγρινίου, στην Εισαγγελία Αγρινίου. Γιατί στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, όχι τυχαία αλλά λόγω κακοτεχνιών επαναλαμβάνονται ατυχήματα σε ανυποψίαστους πολίτες.
  Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι σε αυτή την διαδρομή έχουν γίνει πολλά ατυχήματα που δεν έχουν καν καταγραφεί !!!.
  Αν δεν εκτελεσθούν οι εργασίες βελτίωσης του προαναφερθέντος οδικού δικτύου (ευθυγραμμίσεις, μονοδρομήσεις κ.λ.π.) από τους αρμόδιους φορείς, τότε νομοτελειακά θα υπάρξουν και νέα ατυχήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button