Δυτική Ελλάδα

Δρομολογείται η υδατοδεξαμενή στην Κωνωπίνα

koi-soldatos-synantisi-axyra
Χθες  28 Μαϊου 2013 και ώρα 11.00 π,μ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Πανόρμου 22, στην Αθήνα, τριμερής συνάντηση  με την συμμετοχή του Γενικού υπεύθυνου των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Τσουκαλά,  του Δήμαρχου  Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκου Σολδάτου και  Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου “ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ”.

Η συνάντηση αυτή είναι συνέχεια άλλων συναντήσεων εργασίας και επαφών που είχε ο Δήμαρχος Ακτίου –Βόνιτσας κ. Νίκος Σολδάτος αλλά και ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με τον κ. Τσουκαλά, αναφορικά με την πορεία των εργασιών του Φράγματος Αχυρών αλλά και της ένταξης της μεγάλης υδατοδεξαμενής της Κωνωπίνας  στον σχεδιασμό του έργου.
Στην συνάντηση ο κ. Τσουκαλάς ενημέρωσε  τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, για, την πορεία των εργασιών του έργου, το οποίο θα αποπερατωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το 2014,  ως επίσης ανήγγειλε στον Δήμαρχο και στα Μέλη του Συλλόγου Κωνωπινιωτών ότι  θα ανατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους, στον μελετητή των αρδευτικών έργων του Βάλτου και της διώρυγας Αμφιλοχίας κ. Λαζαρίδη, να εκπονήσει  ολοκληρωμένη μελέτη, προκειμένου εξεταστούν τα υψομετρικά στοιχεία – γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά  και η απόσταση, προκειμένου αποτυπωθεί και συνεκτιμηθεί εάν είναι δυνατή η παροχέτευση  νερού με φυσική ροή από τα έργα του Φράγματος στη δεξαμενή, για να ενταχθεί ως έργο στα υπολειπόμενα συνοδά και να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή αγωγού άρδευσης,  ώστε να επιτευχθεί η πλήρωση με νερό της δεξαμενής από την πρώτη φάση.

koi-ydatodexameni“Είναι ασφαλώς μία θετική εξέλιξη  και  οι χωριανοί μας αναμένουν με μεγάλη προσμονή και ενδιαφέρον την υλοποίησή της, που θα είναι η δυνατότητα πλήρωσης  της υπάρχουσας μεγάλης δεξαμενής μας,  από τα δίκτυα άρδευσης του έργου και η αποκατάσταση εν μέρει της αδικίας σε βάρος του χωριού μας.
Υπενθυμίζεται ότι η δεξαμενή της Κωνωπίνας βρίσκεται στα 292 m,που σημαίνει ότι, η μεταφορά νερού σ’ αυτή γίνεται με φυσική ροή, χωρίς να  χρειαστεί  άντληση και κατά συνέπεια έχει μηδενικό κόστος. Θα καλύπτει επαρκώς περί τα 800 περίπου στρέμματα που βρίσκονται στο Βορειοανατολικό τμήμα του χωριού μας και θα δώσει ελπίδα σε αρκετούς συγχωριανούς μας, που μοχθούν καθημερινά, ασχολούμενοι με τη  μάνα γη.”, αναφερει το blog http://konopinanews.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button