ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δρομοκαΐτειο: Ανεξέλεγκτη η διασπορά κορωνοϊού σε ασθενείς – Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Δρομοκαΐτειο

Τους σαράντα έχουν φτάσει οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς στο Δρομοκαΐτειο, ενώ περισσότεροι από 50 θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα. Το Σωματείο των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο για ανεξέλεγκτη διασπορά και προειδοποιούν ότι θα ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα.

«Στο γηριοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου έχουμε 27 ασθενείς θετικούς εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Επίσης, σε ένα τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση. Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Το Γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύει 29 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό με σοβαρή παθολογική και ψυχιατρική συμπτωματολογία» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Όπως επισημαίνουν, «πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το Νοσηλευτικό Προσωπικό με τους ασθενείς με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη Νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν 33 ασθενείς που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ως ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο».

Τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκή, υποστηρίζει το Σωματείο. «Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας». Επίσης, δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στα Γενικά Νοσοκομεία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς. Θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα» τονίζουν οι υγειονομικοί του ψυχιατρικού νοσοκομείου, οι οποίοι τη Δευτέρα (22/03/2021), στις 08:30, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος.

Διονυσία Προκόπη

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button