ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αιτωλ/νία: Εντείνονται οι προσπάθειες για την ένταξη της “Πολιτιστικής Διαδρομής” στο ΕΣΠΑ

Η Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ εντείνει τις προσπάθειές της για την ένταξη του έργου της «Πολιτιστικής διαδρομής» στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο θα γίνει αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ και ένταξη έργων στα αδιάθετα κονδύλιά του.

Στο πλαίσιο αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες στελέχη της κίνησης θα έχουν συνάντηση με τους δημάρχους του νομού μας. Θα επιδιωχθεί συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη κ. Χριστίνα Σταρακά και με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα.


Χθες, Κυριακή 29/7/2018, έγινε συνάντηση με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργο Βαρεμένο, με τον οποίο αντηλλάγησαν απόψεις για την προώθηση του προγράμματος. Ο κ. Βαρεμένος ενημέρωσε για τις δικές του ενέργειες αναφορικά με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσε μαζί με την βουλευτή του νομού κ. Μαρία Τριανταφύλλου και τον κ. Πάνο Σκουρολιάκο ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομίας και Τουρισμού σχετικά με αυτό το θέμα.

Το πρόγραμμα που προτείνεται (από το σωματείο Διάζωμα και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου), αφορά στη δημιουργία μιας «Πολιτιστικής Διαδρομής», με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα προτείνει τη «συνένωση» των διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων και διαδρομών της Αιτωλοακαρνανίας, που δεν είναι επαρκώς γνωστοί και προβεβλημένοι, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος σε μια ενιαία διαδρομή, την υλοποίηση σύγχρονων υποδομών στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους (οι οποίες θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα σε αυτούς), την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών προστασίας και αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, καθώς και τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία και παραγωγή. Και επί πλέον, την ανάληψη όλων εκείνων των δράσεων οργανωτικού χαρακτήρα, που θα καταστήσουν τη διαδρομή επώνυμο τουριστικό προϊόν, θα εξασφαλίσουν την αναγκαία υψηλού επιπέδου τεκμηρίωση και ερμηνεία, την προβολή της σε στοχευμένα κοινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και θα την καταστήσουν μια αξέχαστη πολιτιστική-τουριστική εμπειρία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι ιδανικός τόπος για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος λόγω του φυσικού της πλούτου και της εγγύτητας μεταξύ των πέντε αρχαίων θεάτρων της. Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα είναι πλήρες και ολοκληρωμένο, καθώς θα συνδυάζει την επίσκεψη όλων των αρχαίων θεάτρων: αρχαία θέατρα Μακύνειας, Πλευρώνας, Οινιαδών, Καλυδώνας και Στράτου, αλλά και των αρχαιολογικών χώρων που τα περιβάλλουν.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην Ιστοσελίδα της ΔΡΩ: www.drw.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button