Δυτική Ελλάδα

Δράση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου (φωτο)

xenonas-filoxenias-gynaikon-1

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της δικτύωσης της δομής με τοπικούς φορείς και της ευαισθητοποίησης της κοινότητας περί του σημαντικού θέματος της έμφυλης βίας πραγματοποίησε δράση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ξενώνα επισκέφτηκε το Σ.Δ.Ε. την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 όπου συναντήθηκε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, προεξέχοντος του διευθυντή του, καθώς και με τους μαθητές του. Σε κλίμα ιδιαίτερα φιλόξενο και θετικό η παιδοψυχολόγος ανέλυσε τους όρους της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, το ψυχολογικό προφίλ της κακοποιημένης γυναίκας και τις συνέπειες που αφορούν τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε ένα βίαιο περιβάλλον. Η ψυχολόγος του ξενώνα μίλησε για τα χαρακτηριστικά της βίαιης σχέσης, το προφίλ του «θύτη» και του «θύματος» καθώς και την αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου της βίας. Τέλος, ο κοινωνικός λειτουργός ενημέρωσε για τη λειτουργία του ξενώνα και μέσα από τον απολογισμό του έργου κατέδειξε τη σπουδαιότητα της δομής στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αυτής παθογένειας σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων έγινε γόνιμος διάλογος μεταξύ των στελεχών του ξενώνα και των μελών της εκπαιδευτικής ομάδας του ΣΔΕ όπου δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαχθούν εκατέρωθεν απόψεις σχετικά με το πρόβλημα της έμφυλης βίας και της καίριας αντιμετώπισης της. Η δράση ολοκληρώθηκε με την έκφραση της στήριξης εκπαιδευτικών και μαθητών στο δύσκολο αγώνα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

xenonas-filoxenias-gynaikon-2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button