Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «Οδυσσέας»

Πρόκειται για τα πρόγραμμα «Η Ανάλυση Λόγου ως Κριτικός Αναστοχασμός», «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» και τη βιωματική ομάδα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

Σειρά δράσεων υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» – ΟΚΑΝΑ.

Πρόκειται για τα πρόγραμμα «Η Ανάλυση Λόγου ως Κριτικός Αναστοχασμός», «Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» και τη βιωματική ομάδα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».


Αναλυτικά οι δράσεις:

«Η Ανάλυση Λόγου ως Κριτικός Αναστοχασμός»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023, το Πρόγραμμα: «Η Ανάλυση Λόγου ως Κριτικός Αναστοχασμός».

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανάλυση Λόγου με στόχο τη χρήση της ως μεθόδου κριτικού αναστοχασμού. Η παρεχόμενη εκπαίδευση θα παρέχει ένα επιπλέον εργαλείο στους Εκπαιδευτικούς για τη διαχείριση της σχολικής καθημερινότητας και την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχει παράλληλη υποστήριξη και εποπτεία στους εκπαιδευτικούς για να υλοποιήσουν στην πράξη τη μέθοδο.

Η ομάδα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα γίνεται 1 φορά ανά 15μερο, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα. Η διάρκειά της θα είναι 3 ώρες (17:00-20:00). Συνολικά θα γίνουν 12 συναντήσεις (Οκτώβριος 2022 – Μάρτιος 2023).

Υπεύθυνη Προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 26/09/2022 έως και Παρασκευή 21/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»: Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου, στον τρίτο όροφο, στην αίθουσα Εκπαίδευσης.

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., θα υλοποιήσει τη βιωματική ομάδα: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων».

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» είναι ένα βιβλίο με πληθώρα αναφορών σε ζητήματα ταυτότητας και αλλαγών, οι οποίες συνδέονται με τους συνεχόμενους μετασχηματισμούς της ενήλικης ζωής. Η Αλίκη αλλάζει μεγέθη, πέφτει σε τούνελ, συναντά παράξενους ανθρώπους και ζώα, αισθάνεται αδύναμη, αλλά ποτέ δεν το βάζει κάτω.

Στόχος της ομάδας είναι η επεξεργασία των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στις ταυτότητες και στις σχέσεις με τους άλλους κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης και στις νέες αυτές συνθήκες. Χρησιμοποιώντας το βιβλίο του Λιούις Κάρολ, η ομάδα θα επεξεργαστεί θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των νέων συνθηκών και τη δυνατότητα αφομοίωσης των αλλαγών που συμβαίνουν μέσα από την καθημερινότητα του καθενός από μας.

Η ομάδα θα γίνεται 1 φορά ανά 15μερο. Θα είναι απογευματινή και κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια δυόμιση ώρες (17:00-19:30). Συνολικά θα γίνουν 4 συναντήσεις (Οκτώβριος 2022-Νοέμβριος 2022). Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»: Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου, στον τρίτο όροφο, στην αίθουσα Εκπαίδευσης.

Ημερομηνίες συναντήσεων:

  • Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
  • Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022
  • Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022
  • Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Υπεύθυνη Προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
Στην ομάδα θα συμμετέχουν συνολικά 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 26/09/2022 έως και Παρασκευή 21/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

«Έξι νύχτες στην Ακρόπολη»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» -Ο.ΚΑ.ΝΑ, για το τρέχον έτος 2022-23, θα υλοποιήσει: Το μακρόχρονο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:«Έξι νύχτες στην Ακρόπολη» (Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη).

Το πρόγραμμα θα είναι κλειστό και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τυπικής & Ειδικής) της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Μεσολόγγι και θα έχει διάρκεια έξι (6) μηνών (Νοέμβριος 2022 – Απρίλιος 2023, μία (1 εκπαιδευτική συνάντηση το μήνα, διάρκειας 3 ωρών).

Η ημέρα συνάντησης θα είναι πάντα η Κυριακή (απόγευμα 17:30-20:30).

Χώρος Υλοποίησης Προγράμματος:

Κέντρο Λόγου & Τέχνης Μουσείο «Διέξοδος» (Αθ. Ραζή -Κότσικα 23, σάλα 1ου ορόφου, Μεσολόγγι)

Υπεύθυνη Προγράμματος: Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής – Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ

Στόχοι Προγράμματος:

  • Το σχολείο ως σύμπτωμα της κοινωνικής εντροπίας
  • Το σχολείο ως χώρος του συστήματος της οικογένειας του μαθητή
  • Το σχολείο ως πολυεργαλείο
  • Το σχολείο ως οφειλή, επένδυση, χρέος και ματαίωση
  • Το σχολείο ως χώρος παιδαγωγικής εργασίας & συνάντησης των εκπαιδευτικών λειτουργών
  • Το σχολείο ως σχολείο

Κάθε συνάντηση θα έχει συστημικό τραπέζι συζήτησης εκπαιδευτικών.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστείλετε μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Χρονικό εύρος αιτήσεων: ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 31/10/2022

Καμία εκπρόθεσμη αίτηση δεν θα γίνει δεκτή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω του περιορισμού θέσεων του Μουσείου.

Θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά για την επιλογή σας και την Κυριακή του Νοεμβρίου έναρξης του προγράμματος.

Θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας (πληροφορίες: 2641 0 55275 & 28770, κ. Ζάβρας Γιάννης).

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button