Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η “ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών” καλεί σε δράσεις στη μνήμη του Κώστα Χατζόπουλου

Το 2020 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Χατζόπουλου, του σημαντικού Αγρινιώτη ποιητή, πεζογράφου, διηγηματογράφου, κριτικού και μεταφραστή.

Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία απευθύνει κάλεσμα προς τους φορείς της πόλης του Αγρινίου για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να εορταστούν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Χατζόπουλου με τρόπο που να αρμόζει στη σημασία του έργου του και στη βαρύτητα της προσωπικότητάς του για την πόλη του Αγρινίου.


Θεωρώντας ότι είναι χρέος όλων μας η σημαντικότερη πνευματική προσωπικότητα του Αγρινίου να τιμηθεί και η υπενθύμιση της αξίας της να γίνει αφορμή για ουσιαστική επαφή με την πνευματική κληρονομιά που έχει αφήσει στην πόλη μας, η ΔΡΩ απέστειλε στους φορείς της πόλης έναν κατάλογο με προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο ενός ‘Έτους Χατζόπουλου”.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η «Δρω»:

«Ελπίζουμε ότι το ενδιαφέρον της ΔΡΩ συνάδει με την οπτική της πλειοψηφίας των Αγρινιωτών για το θέμα των 100 χρόνων από τον θάνατο του Χατζόπουλου. Ελπίζουμε επίσης ότι η αφορμή αυτή θα είναι μια ευκαιρία για την πόλη και όλους τους φορείς της για από κοινού πρωτοβουλίες που θα δώσουν “χρώμα” και ειδικό νόημα στο έτος 2020 για τον τόπο μας.

Δηλώνουμε παρόντες για κάθε βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε και ευελπιστούμε ότι η πόλη μας θα οργανώσει ένα αξιόλογο ‘Έτος Χατζόπουλου”, που θα βάλει το Αγρίνιο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας για το 2020, με ποιοτικές, εξωστρεφείς πολιτιστικές δράσεις».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button