Γεγονότα

Δραματική επιστολή για συλλογή φαρμάκων

epi-farmakaΜε ανοιχτή τους επιστολή, προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Αιτωλ/νίας αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά, φαρμακοποιοί – μέλη του Συλλόγου, απευθύνουν έκκληση για την συγκέντρωση φαρμάκων με πρωτοβουλία του κάθε φαρμακοποιού ξεχωριστά, ώστε στη συνέχεια να συσταθεί  Κοινωνικό Φαρμακείο στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Η ανοιχτή επιστολή των φαρμακοποιών έχει ως εξής
«Ζούμε μια εποχή κρίσης που όμοια της η γενιά μας τουλάχιστον δεν έχει ξαναζήσει. Άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους οικογένειες στερούνται ακόμα και τα βασικά μέσα επιβίωσης. Η υγεία ύψιστο αγαθό σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία συνεχώς υποβαθμίζεται και γίνεται ολοένα και πιο ακριβή γι αυτούς που έχουν ανάγκη φαρμάκων ή περίθαλψης. Μέσα στα φαρμακεία μας καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες προσωπικών ιστοριών που δεν φτάνουν ίσως στα μέσα ενημέρωσης αλλά είναι το ίδιο σοβαρές με κάθε άλλη μεγάλη υπόθεση μια και αφορούν προσωπικά δράματα ανέχειας, δυστυχίας, ποιότητας ζωής, αφορούν ανθρώπους, αφορούν συμπολίτες μας. Δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι.
Το ελληνικό φαρμακείο τα τελευταία τρία χρόνια έχει χτυπηθεί αλύπητα από τους μνημονιακούς νόμους με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να χάσουν πάνω από το 50% του εισοδήματος τους να φορτωθούν και να φορτώνονται καθημερινά με απίστευτο όγκο γραφειοκρατίας και να παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Το κόστος λειτουργίας ενός φαρμακείου σήμερα επιβαρύνεται υπέρμετρα από τις μη πληρωμές του ΕΟΠΥΥ . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού αντί να την πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία που παίρνουν κάθε μήνα και τις εισφορές των ασφαλισμένων να την πληρώνουν οι φαρμακοποιοί που με δικά τους λεφτά κρατούν όρθιο το σύστημα.
Την εποχή της κρίσης. Την εποχή του κοινωνικού αυτοματισμού όταν όλα σε σπρώχνουν στην λύση : σώσε τον εαυτό σου και άσε τους άλλους να πεθάνουν πιστεύουμε ότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αλληλεγγύης ο δρόμος της αλληλοβοήθειας. Αποτελούμε τμήμα αυτής της κοινωνίας και κανείς δεν πρόκειται να επιζήσει αν η κοινωνία πεθάνει. Απλώνουμε το χέρι και ζητάμε από το δίπλα να κάνει το ίδιο. Αν ο κύκλος σχηματιστεί κανείς δεν θα μπορεί να παίξει παιχνίδια σε βάρος μας κανείς δεν θα μπορέσει να μας κάνει πειραματόζωα Σαν πρώτο βήμα ζητάμε ο φαρμακευτικός σύλλογος να προωθήσει το αίτημα για συλλογή φαρμάκων. Πιστεύουμε ότι το κάθε φαρμακείο μπορεί να αποκτήσει τη δική του γωνιά όπου θα συγκεντρώνονται φάρμακα. Αν  ο σύλλογος κάνει την απαιτούμενη έκκληση και το οργανώσει οι πολίτες ο κόσμος όλος που έχουν στο σπίτι κάποια φάρμακα που δεν χρειάζονται, δεν θα αρνηθούν να τα προσφέρουν αφού είναι για καλό σκοπό. Μόλις συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός φαρμάκων και εκτιμηθεί!
ότι μπορεί η τοπική κοινωνία πραγματικά να συντηρήσει ένα τέτοιο θεσμό να προχωρήσουμε στη σύσταση κοινωνικού φαρμακείου για τη βοήθεια συμπολιτών μας που έχουν μια τέτοια ανάγκη .
20/5/2013
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ  ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ                            ΓΚΡΙΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΓΚΡΙΖΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ                              ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                        ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΝΑΤΣΙΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ                                            ΠΑΤΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΟΝΥΦΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ      ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ                              ΠΟΛΟΝΥΦΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΠΟΛΟΝΥΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                              ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
ΣΩΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ                                              ΤΣΩΛΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ

Δεν είχαμε την δυνατότητα και την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή με τους περισσότερους από τους 100 φαρμακοποιούς μέλη του συλλόγου μας. Με τη δημοσίευση της επιστολής δεν αμφιβάλουμε ότι πολλοί συνάδελφοι που θα την διαβάσουν θα θελήσουν να ενισχύσουν αυτή τη πρωτοβουλία. Η λίστα λοιπόν παραμένει ανοιχτή για όποιον θέλει να υπογράψει. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 26310 22477, στη κ. Ειρήνη Σώκου ή να γράψετε στον Σοφοκλή Πολυχρονιάδη στη διεύθυνση: sofopoly@freemail.gr»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button