Γεγονότα

ΔΟΥ Αγρινίου: Χαμός και για τις αιτήσεις επιστροφής εισφοράς αλληλεγγύης (φωτο)

epi-eforia-teleutea-mera-2014a

Στην εκπνοή του χρόνου η ΔΟΥ Αγρινίου δέχθηκε και εξακολουθεί ακόμη και αυτή τη στιγμή, κύματα πολιτών που συμπληρώνουν αιτήσεις, ζητώντας να τους επιστραφεί η εισφορά αλληλεγγύης 2% και η εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29Ν.3986/2011 για τα εισοδήματα από 01/01/2011 έως 31/12/2013 που παρακρατήθηκαν από τους μισθούς αυτών των ετών, «παράνομα και αντισυνταγματικά» όπως αναγράφεται στην αίτηση που συμπληρώνουν κατά δεκάδες οι πολίτες σήμερα σε ΔΟΥ της χώρας.

Η όλη ενημέρωση έγινε από πολλούς συλλόγους εκπαιδευτικών ανεπίσημα και διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία μόλις δύο 24ωρα. Οι πολίτες λοιπόν σπεύδουν να συμπληρώσουν την εν λόγω αίτηση, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που υπάρξει η σχετική κινητοποίηση για επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων τους. Το επείγον της όλης κίνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουμε παρέλευση της τριετίας οπότε και δε θα μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την επιστροφή για την παρακράτηση του 2011.

Νομικοί σύμβουλοι δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων υποστηρίζουν πάντως πως η εισφορά αυτή είναι αντισυνταγματική, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τετελεσμένη δικαστική απόφαση πάνω στο θέμα και συνιστούν στους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Η αίτηση για την επιστροφή της εισφοράς έχει ως εξής:

φωτογραφία (3)

Αξίζει να σημειωθεί, πως ένας ακόμη λόγος που σήμερα γινόταν το αδιαχώρητο ειδικά στη ΔΟΥ Αγρινίου, είναι το γεγονός πως και οι τελευταίοι κατέφθασαν σήμερα  για να καταθέσουν πινακίδες, με τον αριθμό των καταμετρημένων πινακίδων να έχει φτάσει αυτή την ώρα τις 3.350, χωρίς  να έχουν καταμετρηθεί ακόμη εκείνες από τις περιοχές που συνενώθηκαν φέτος με τη ΔΟΥ Αγρινίου (Αστακός, Βόνιτσα κλπ).

epi-eforia-teleutea-mera-2014c

epi-eforia-teleutea-mera-2014b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button