Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

Για τον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής ευθύνης

Δωρεάν τεστ Παπανικολάου θα γίνονται στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας για τον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής ευθύνης και ευρύτερης περιοχής.

Τα δείγματα θα μεταφέρονται προς εξέταση στα Εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η ανακοίνωση:


Σας ενημερώνουμε οτι το Κ.Υ. Αμφιλοχίας είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να παρέχει στο πλαίσιο της πρόληψης,ΔΩΡΕΑΝ TEΣT ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Τεστ-Παπ), για όλον τον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής ευθύνης μας καθώς και της ευρύτερης περιοχής, ανεξάρτητα με την ιατρική ασφάλιση και μόνο με τον ΑΜΚΑ. Τα δείγματα θα μεταφέρονται προς εξέταση στα Εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο Προσυμπτωματικός έλεγχος με το Τεστ-Παπ που θα παρέχεται από το Κ.Υ. Αμφιλοχίας στο πλαίσιο της Πρόληψης είναι μείζονος σημασίας, καθώς το Τεστ Παπανικολάου σώζει ζωές κυριολεκτικά γιατί προλαμβάνει τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτραςακόμα και χρόνια πριν εκδηλωθεί. Η εξέταση με Τεστ-Παπ αφορά στις γυναίκες από την αρχή της σεξουαλικής τους ζωής και γίνεται κατά κανόνα ετησίως.Το να είναι οι γυναίκες ενημερωμένες και τυπικέςμε το γυναικολογικό προσυμπτωματικό έλεγχο σημαίνει απλά ότι σέβονται τη ζωή, τον εαυτό τους, τη μητρότητα και τους αγαπημένους τους ανθρώπους που νοιάζονται για αυτές. Η Πρόληψη στις Γυναίκες είναι υποχρέωση πρωταρχικής σημασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα σε όλα τα σύγχρονα Συστήματα Υγείας και σαφώς προάγει την Υγεία ολόκληρης της οικογένειας.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι παρέχονται πλέον Υπηρεσίες Μαιών από το Κ.Υ. Αμφιλοχίας, κατόπινστελέχωσής του Προσωπικού μας με δύο (2) Μαίες.
Η φροντίδα που παρέχει η Μαία στην κοινότητα είναι ολιστική και είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται στη γυναίκα και την οικογένειά της.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας θα υπάρχει πλέον καθημερινά ΠροληπτικήΣυμβουλευτική και Φροντίδα σχετικά με γενικά γυναικολογικά – μαιευτικά θέματα (οικογενειακός προγραμματισμός, εφηβεία, εμμηνόπαυση, μαστός, πρόληψη των γυναικολογικών καρκίνων, σεξουαλικώς μεταδιδόμενεςλοιμώξεις) καιμαθήματα γονεϊκότητας (εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία, φροντίδα νεογνού, θηλασμός).

Για Πληροφορίες και Ραντεβού στα τηλ.: 2642360000 -2642360004.

Ευχαριστούμε θερμά τις Υπηρεσίες Περιφερειακού Χάρτη και Προμηθειών της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και ιδιαίτερα τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κύριο Γιάννη Καρβέλη για την άμεση αποδοχή της σχετικής προτάσεώς μας για τη διενέργεια Τεστ-Παπ και τις άμεσες ενέργειές του ως προς την υλοποίηση της Υπηρεσίας αυτής η οποία ξεκινά να πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη λειτουργία του Κ.Υ. Αμφιλοχίας.-

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Κ.Υ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ – ΚΑΡΑΔΗΜΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

e-maistros.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button