ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα testing.gov.gr

Η διαδικασία για την αίτηση

Την πλατφόρμα του testing.gov.gr ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, η οποία αφορά τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση θα υπάρχουν 486 σημεία ελέγχου στα κέντρα υγείας και στόχος είναι η διεξαγωγή 12.000 δωρεάν ελέγχων

H πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας (21/12), όπου οι πολίτες θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Μέσω sms θα λαμβάνετε την επαλήθευση για την αίτησή σας, ενώ η επιλογή για το τεστ κορωνοϊού θα ανακοινώνεται με νέο sms μερικές ημέρες αργότερα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε για την πλατφόρμα πως είναι: «ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού.

Η στρατηγική μας, όπως γνωρίζετε, για δωρεάν τεστ μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνει κατ’ αρχήν όλους τους ασθενείς με συμπτώματα συμβατά με covid-19, όπως είναι οι νοσοκομειακοί και οι έλεγχοι στα Κέντρα Υγείας».

Στη συνέχεια «Με την έλευση έγκυρων ταχέων αντιγονικών τεστ τα οποία και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητες πηγές προσθέτουμε πλέον στη στρατηγική μας τυχαίους, δωρέαν, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με τη νέα πλατφόρμα που θα ξεκινήσει την λειτουργία της «εκτός απροόπτου» τη Δευτέρα το βράδυ.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button