Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σε δοκιμαστική λειτουργία οι νέες εγκαταστάσεις του Βιολογικού Αγρινίου

Σε τελειωτικό στάδιο είναι οι εργασίες κατασκευής για την επέκταση των εγκαταστάσεων της υφιστάμενης ΕΕΛ Δήμου Αγρινίου, με ένα εξαιρετικά σύγχρονο σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, τύπου μεμβρανών (MBR), ενώ ήδη το έργο έχει εισέλθει σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Όπως μας ανέφερε κατά την επίσκεψή μας στις εγκαταστάσεις στην περιοχή Καλυβίων, ο υπεύθυνος Πολιτικός Μηχανικός, κος Αθανάσιος Πετράκος, απομένουν προς υλοποίηση μόνο οι εργασίες οδοποιίας και διάστρωσης ασφαλτικών στρώσεων περιμετρικά των δεξαμενών και κατά τη δοκιμαστική λειτουργία γίνεται τροφοδοσία με αστικά λύματα τα οποία υπόκεινται φίλτρανση και διατίθενται με υψηλού τύπου επεξεργασία στον ποταμό Αχελώο.


Να θυμίσουμε ότι, το συγκεκριμένο έργο υλοποιεί η τεχνική εταιρεία ¨ΜΤ ΑΤΕ¨ και αναμένεται σταδιακά να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Στράτου, Θεστιέων, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου και Μακρυνείας.

Αναλυτικώτερα, μας εξηγεί ο κος Πετράκος, εκτός από την βιολογική βαθμίδα έχει κατασκευασθεί νέα μονάδα χλωρίωσης αποχλωρίωσης, αντλιοστάσια στραγγιδίων και τροφοδοσίας ιλύος, δεξαμενή αποθήκευσης ιλύος καθώς και κτηριακές υποδομές για την υποστήριξη και εξυπηρέτηση που απαιτούν οι συγκεκριμένες σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων.

Ταυτόχρονα έχουν γίνει αναβαθμίσεις στις υφιστάμενες μονάδες, όπως είναι η αφυδάτωση, έχουν ολοκληρωθεί εργασίες σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, εξωτερικού φωτισμού και αυτοματισμών, με στόχο την εύρυθμη και βέλτιστη λειτουργία του συνόλου της νέας ΕΕΛ.

Τα επεξεργασμένα λύματα από την ΕΕΛ θα εισρέουν στο υφιστάμενο φρεάτιο εξόδου και από εκεί θα εκρέουν στον εγκεκριμένο αποδέκτη που είναι ο ποταμός Αχελώος. Η επέκταση θα αυξήσει την ισοδύναμη δυναμικότητα εξυπηρέτησης πληθυσμού κατά 30.000 κατοίκους.

Σε αντίθεση με την αρχική μονάδα που δουλεύει με το σύστημα του παρατεταμένου αερισμού, η νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται τώρα, απαιτεί μικρότερες δεξαμενές για την επεξεργασία των λυμάτων και μικρότερες εγκαταστάσεις, αλλά επιτυγχάνει σαφώς καλύτερα και ποιοτικότερα αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο έργο υπογραμμίζει ο κος Πετράκος, αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην Ελλάδα, με σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων τύπου μεμβρανών (MBR) και πρόκειται σίγουρα για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και συνδράμει αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

kalyvia.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button