ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου: Tα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» και ο Πρέσβης της Ινδίας στο αφιέρωμα στον Γκάντι

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» πραγματοποίησαν το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου, Αφιέρωμα στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία, με την παρουσία της Α.Ε. Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα κου Amrit Lugun.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σύστημα αυτόματης διερμηνείας για τους υψηλούς προσκεκλημένους των Εκπαιδευτηρίων και γιγαντοοθόνη έξω από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για όσους δεν μπορούσαν να βρίσκονται εντός του θεάτρου.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν επί σκηνής τις «Δέκα θεμελιώδεις αρχές» του Γκάντι, μέσα από δραματοποιήσεις και χορογραφίες, ενώ με αφηγήσεις τους και παράλληλες προβολές βίντεο έγιναν αναφορές στη ζωή του Μαχάτμα Γκάντι, του Ινδού πολιτικού και στοχαστή, που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανεξαρτησία του λαού του και αγωνίστηκε με σθένος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τη βραδιά έκλεισε η παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων με τραγούδια αφιερωμένα στην αγάπη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.


Τη βραδιά του Αφιερώματος στον Γκάντι χαιρέτισαν η Α.Ε. Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα κος Amrit Lugun, η κυρία Φρόσω Μπαλαούρα, ιδιοκτήτρια των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα», ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Δημητρογιάννης.

Στην επίσημη βραδιά του Αφιερώματος παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κος Τσιχριτζής, οι Αντιδήμαρχοι κα Παπαγεωργίου και κος Φαρμάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κος Γαλαζούλας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κος Σαρδέλης, ο Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου κος Κωστάκης, Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί.

Ευφροσύνη & Αγγελική Σωτηρίου Μπαλαούρα
Π. Σταθμός-Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button