Γεγονότα

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση δυόμιση χρονιά μετά

geg-kammeno-auto-kamaroula1

Ήταν 21 Απριλίου του 2011, Μεγάλη Πέμπτη, όταν αστυνομία και πυροσβεστική κλήθηκαν να επέμβουν σε φωτιά σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε γίνει παρανάλωμα σε λιοστάσι, κοντά στον δρόμο Αγρινίου – Καμαρούλας, στο ύψος της «Μεταλλοπλαστικής».

Αστυνομικοί και πυροσβέστες μετά την κατάσβεση έμειναν έκπληκτοι  όταν διαπίστωσαν πως μέσα στο καμένο όχημα μάρκας Honda RAV4 υπήρχαν τα υπολείμματα ενός απανθρακωμένου πτώματος.

Επρόκειτο για 46χρονο εκπαιδευτικό από το Αγρίνιο και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στην κοινωνία του Αγρινίου. Από την πρώτη στιγμή τα σενάρια για τον τραγικό θάνατο του 46χρονου ήταν πολλά και ποτέ δεν έλειψαν οι φήμες για συνωμοσία και ανθρωποκτονία. Η Αστυνομία όμως συμπέρανε γρήγορα, με βάση τα στοιχεία και τις καταθέσεις πως επρόκειτο για αυτοκτονία ή ατύχημα.

Αυτό ήταν κάτι που οι συγγενείς του δάσκαλου δεν το δέχτηκαν ποτέ.

Έτσι , όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα του Αγρινίου «Εβδομάδα» , ο φάκελος του θανάτου του 46χρονου ξανανοίγει , μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου,  αφού ο δικαστικός λειτουργός έκρινε πως υπάρχουν αρκετά «κενά» στην όλη υπόθεση, τα οποία και θα πρέπει να αποσαφηνιστούν.

Γράφει συγκεκριμένα στο έγγραφο του ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με την «Εβδομάδα»: «…. Αναμφίβολα, οι συνδυασμένες εκτιμήσεις των μέχρι τούδε συλλεγέντων αποδεικτικών στοιχείων (μαρτυρικών καταθέσεων, τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκυψάντων στοιχείων από τις εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων) άγουν στο συμπέρασμα ότι η προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί «ατύχημα» ΟΥΔΟΛΩΣ δε «αυτοκτονία», υφισταμένων στοιχείων ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια κατά του Ν.Μ…..».

geg-kammeno-auto-kamaroulaΚαι συνεχίζει η εφημερίδα: «Και όμως μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Εισαγγελέας μεσολάβησαν κραυγαλέες παραλείψεις από τις αστυνομικές αρχές του Αγρινίου κατά την εξέταση και έρευνα του συμβάντος. Τόσο κραυγαλέες, που δικαιολογούνται μόνο από την αίσθηση που είχαν οι αστυνομικές αρχές ότι πρόκειται για αυτοκτονία ή έστω για ατύχημα.

Και αυτή η λαθεμένη άποψη της αστυνομίας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ήρθαν αργότερα στην επιφάνεια τους οδήγησε σε σειρά αβλεψιών και παραλείψεων που σήμερα, μέσα από μια νέα ανακριτική διαδικασία καλούνται να εξαλείψουν, για οδηγηθεί επιτέλους αυτή η υπόθεση στην αλήθεια.

Είναι απορίας άξιο πως οι αστυνομικοί που διερεύνησαν, την υπόθεση δεν αντιμετώπισαν τις αντιφάσεις, αναιρέσεις, αρνήσεις και ασάφειες σειρά μαρτύρων με την δέουσα προσοχή.

Είναι απορίας άξιο πως και γιατί οι αστυνομικοί δεν καλούν αυτόπτες μάρτυρες εξαναγκάζοντας πλέον αυτούς, να μεταβαίνουν μόνοι τους στον εισαγγελέα για κατάθεση.

Είναι απορίας άξιον πως οι αστυνομικοί δεν δίνουν απαντήσεις και δεν διερευνούν καίρια σημεία που αφορούν τα ευρήματα εντός του οχήματος. Δεν τους απασχολεί ότι το σώμα του Ν.Μ. βρέθηκε ακέφαλο; Ή έστω δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι εντός του οχήματος δεν βρίσκεται η οδοντοστοιχία του,  που ως γνωστόν δεν είναι δυνατόν να καεί η λιώσει;

Δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι βρέθηκαν σύρματα (άσχετα με τα υλικά του αυτοκινήτου) εντός του αυτοκινήτου περιπλεγμένα όπως λέει η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, στα οστά του απανθρακωμένου σώματος του Ν.Μ. πράγμα που υποδηλώνει ότι αυτό το σώμα ήταν δεμένο;

Και δεν είναι μόνον αυτά που αναφέρονται παραπάνω. Μια σειρά γεγονότων, πραγματικών εξακριβωμένων και βεβαιωμένων από μαρτυρικές καταθέσεις, έδιναν πολλές διεξόδους έρευνας. Φαίνεται όμως αυτές να υποβαθμίστηκαν, υποτιμήθηκαν ή αγνοήθηκαν για άγνωστους λόγους.

Τελικά όμως τι θα απογίνει με αυτή την υπόθεση; Θα δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αιωρούνται ή μια ακόμη εγκληματική ενέργεια –όπως όλα δείχνουν και λέει, ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αγρινίου- θα μείνει ατιμώρητη;

Και τελικά ποιος ή ποιοι εγκλημάτησαν με αυτό τον βάναυσο, βάρβαρο αλλά και καλοσχεδιασμένο τρόπο;

Η «Ε» θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, πεπεισμένοι πλέον, γνωρίζοντας και το σύνολο της σχηματισμένης μέχρι σήμερα δικογραφίας ότι στην υπόθεση αυτή το τέλος δεν θα του βρει όλους ικανοποιημένους. Κάποιοι από τους εμπλεκόμενους κρύβουν λόγια, γεγονότα και κάποιοι άλλοι ακόμη και οικονομικά συμφέροντα….. Λοιπόν θα συνεχίσουμε!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button