ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Διώρυγα Σουέζ: «Κυκλοφοριακή συμφόρηση» καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου

Ο Joe Reynolds, επικεφαλής μηχανικός του Maersk Ohio, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των σκαφών που περιμένουν στη νότια είσοδο του καναλιού “αυξάνεται εκθετικά”.

Τα ρυμουλκά προσπαθούν να αποκολλήσουν το Ever Given, το οποίο είναι σφηνωμένο διαγώνια στην πλωτή οδό. Το σκάφος μήκους 400 μέτρων (1.300 πόδια) 200.000 τόνων προσάραξε το πρωί της Τρίτης εν μέσω ισχυρών ανέμων και μιας αμμοθύελλας που επηρέασε την ορατότητα.

Νομίζω ότι μπορείς να φανταστείς ότι υπήρχε μια ουρά πλοίων που περίμεναν να περάσουν από την αρχή, και τώρα αυτή η ουρά έχει αυξηθεί εκθετικά”, είπε. “Στέκεται έξω, όπως κοιτάζεις, παντού γύρω σου είναι πλοία.

Έχουν προσφερθεί ειδικές εταιρείες για να βοηθήσουν στην αποκόλληση του πλοίου και ένας σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου είπε ότι ελπίζει ότι η κατάσταση θα επιλυθεί εντός δύο έως τριών ημερών. Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν πει ότι θα χρειαστούν εβδομάδες.

Περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου διέρχεται από το κανάλι των 193 χιλιομέτρων (120 μίλια), το οποίο συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα και παρέχει τη συντομότερη θαλάσσια σύνδεση μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Τη Δευτέρα, ημέρα που η παλίρροια θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο, πέντε ρυμουλκά θα εργάζονται για να μεταφέρουν το σκάφος σε βαθύτερα νερά, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης του πλοίου.

Μια εναλλακτική διαδρομή, γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στο νότιο άκρο της Αφρικής, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες περισσότερο.

Πηγή
bbc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button