ΓεγονόταΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Διοικητης 6ης ΥΠΕ: «Η Καρδιολογική κλινική, από τα πιο «δυνατά χαρτιά» του ΓΝ Αγρινίου» (video)

Ποιες οι νεότερες εξελίξεις για το αιμοδυναμικό τμήμα

Στην Καρδιολογική διημερίδα που διεξάγεται απο σήμερα Παρασκευή στο Αγρίνιο, βρέθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΕ Γιάννης Καρβέλης

Σε δηλώσεις του στο agrioniotv, χαρακτήρισε την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου, ως ένα απο τα πιο «δυνατά χαρτιά» του Ιδρύματος και ενημέρωσε για τις εξελίξεις που υπάρχουν για την παραπέρα ενίσχυση της.


Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην Μονάδα Εμφραγμάτων και την δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος.

Είπε συγκεκριμένα:

«Έχω έρθει σήμερα εδώ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου  για την επιστημονική διημερίδα που διοργανώνει η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας της νοσηλευτικής μονάδας Αγρινίου.

Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά που διαθέτει το νοσοκομείο, δεδομένου ότι την διευθύνει ένας άξιος, επεμβατικός καρδιολόγος όπως ο κ. Γιώργος Αλμπάνης.

Για την Καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν συμβεί ορισμένα σημαντικά πράγματα και είναι και κάποια ακόμα τα οποία είναι σε εξέλιξη. Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στελεχώθηκαν και οι τέσσερις μόνιμες θέσεις που διαθέτει στον οργανισμό του το νοσοκομείο Αγρινίου, συν μία ακόμη η οποία είναι υπό κρίση.

Επίσης, οργανώθηκαν τακτικά εξωτερικά ιατρεία καρδιολογικά που είναι ανοικτά πρωί και απόγευμα, γεγονός πάρα πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία.

Το νοσοκομείο έχει ενισχυθεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σύγχρονο για την καρδιολογική κλινική και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για έναν υπερηχοτομογράφο για την καρδιολογική αξίας 160.000 ευρώ, ο οποίος όχι μονο θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τον υπέρηχο της καρδιάς αλλά θα έχει και διοισοφάγεια τομογραφία πράγμα πολύ σημαντικό για τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας που θα εξετάζεται εδώ και δεν θα μετακινείται σε άλλες περιοχές

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με βάση τα χρονοδιαγράμματα, εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου ενώ θα λειτουργήσει και η μονάδα εμφραγμάτων του νοσοκομείου Αγρινίου καθώς τα πάντα είναι έτοιμα και το μόνο που απομένει είναι κάποιες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού που είναι αναγκαίο.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η δημιουργία του αιμοδυναμικού τμήματος στην καρδιολογική κλινική. Είμαστε σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, έχει προετοιμαστεί ο φάκελος και είναι έτοιμος να έρθει στην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για έγκριση και ακολούθως ο φάκελος να πάει στο υπουργείο για την τελική έγκριση και να μπορέσουμε έτσι να δημιουργήσουμε ένα τμήμα αιμοδυναμικό στην καρδιολογική κλινική του Αγρινίου.

Αυτό θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για την πόλη του Αγρινίου αλλά και για όλη την Αιτωλοακαρνανία γιατί θα δώσει τη δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης περιστατικών που χρίζουν αγγειοπλαστικής και πολύ περισσότερο αυτά τα περιστατικά δε θα χρειάζεται να διακινούνται και να διακομίζονται προς τη Πάτρα ή τα Ιωάννινα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της κάθε οικογένειας».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button