Δυτική Ελλάδα

Δίνει 2 εκ. ευρώ το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο Νοσοκομείο Ρίου για τον γραμμικό επιταχυντή

epi-nosokomeio-rioΜε μια δωρεά 2 εκ. ευρώ το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δίνει λύση στην προμήθεια Γραμμικού Επιταχυντή στο Π.Γ.Ν.Π. ενός μηχανήματος που θεωρείται σημαντικό για τους καρκινοπαθείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθηγητής Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Δημήτρης Κραδαμάκης κατέβαλε προσπάθειες εδώ και 17 χρόνια για την προμήθεια του εν λόγω μηχανήματος.
Σύμφωνα με την “Πελοπόννησο” χθες κοινοποιήθηκε στο νοσοκομείο η θετική απάντηση του Δ.Σ. ιδρύματος στο αίτημα που είχε καταθέσει η διοίκηση του νοσοκομείου. Το ύψος της δωρεάς ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δημήτρης Καρδαμάκης είχε απευθυνθεί σε κρατικούς και δημόσιους φορείς, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι καρκινοπαθείς της Περιφέρειάς μας θα έμεναν χωρίς ακτινοθεραπεία. Ωστόσο, δεν είχε βρει ανταπόκριση από κανέναν, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων. Τελευταία του ελπίδα το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο οποίο απευθύνθηκε μετά την περυσινή απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ.
Στην επιμονή του, την υπομονή του, αλλά και στη συνδρομή του διοικητή του ΠΓΝΠ, Χαράλαμπου Μπονάνου, οφείλεται το γεγονός ότι οι καρκινοπαθείς της Περιφέρειάς μας όχι μόνον δεν θα μείνουν ακάλυπτοι σε επίπεδο ακτινοθεραπειών, αλλά θα δέχονται τις υπηρεσίες ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος.
Το υπάρχον μηχάνημα έχει συμπληρώσει ήδη τα χρόνια της ζωής του και τα τελευταία χρόνια εμφάνιζε συνεχώς βλάβες. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι προγραμματισμένες θεραπείες και να μακραίνει η λίστα αναμονής.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2014 το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε πραγματοποιήσει 33.888 ακτινοβολίες. Ενώ πρόκειται για μηχάνημα που δουλεύει συνεχώς 244 ημέρες τον χρόνο.
Η ΔΩΡΕΑ
Οπως γνωστοποιεί στον κ. Μπονάνο ο διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος, Γιάννης Ζερβάκης, «το ΔΣ αποδέχτηκε το αίτημα του κ. Καρδαμάκη και ενέκρινε δωρεά ύψους 2.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση αγοράς ιατρικού εξοπλισμού για το Τμήμα Ακτινοθεραπείας».
Το νέο, σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καρκινοπαθών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, μέσω της δωρεάς του, το Ιδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού του νοσοκομείου αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο. Σημειώνουμε ότι το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει κάνει αντίστοιχες δωρεές και άλλα νοσοκομεία της χώρας, καθώς όπως έχει σημειώσει ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος, «η παροχή σύγχρονων, ολοκληρωμένων και ασφαλών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και αισθανόμαστε ότι είναι χρέος μας να συμβάλλουμε, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, προς αυτή την κατεύθυνση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close