ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ψηφιακά αναλφάβητοι; Δεν αξιοποιεί την τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου ο δήμος Αγρινίου

Ερώτημα από τον Γ. Καραμητσόπουλο

Το γεγονός ότι ο δήμος Αγρινίου, αν και η δημοτική πλειοψηφία υποστηρίζει πως “πρωτοπορεί ψηφιακά” , δεν μπορεί καν να χρησιμοποιήσει τα σύγχρονα εργαλεία που υπάρχουν ώστε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για γίνονται πχ μέσω τηλεδιάσκεψης , προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και μικρότεροι δήμοι ή ακόμη και τοπικά συμβούλια έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο, στο Αγρίνιο όμως η συνεδρίαση της Δευτέρας στο Αγρίνιο θα γίνει “δια περιφοράς”.

Για παράδειγμα την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Κοινότητας του Μεσολογγίου, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη, όπως και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική παράταξη “Συμμαχία Πολιτών” θέτει το θέμα με ερώτημα της προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο: Εάν δηλαδή ο Δήμος Αγρινίου προτίθεται να προχωρήσει στην αξιοποίηση του συστήματος τηλεδιάσκεψης που παρέχεται δωρεάν από την ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά:

“Τη Δευτέρα 30 Μάρτη πρόκειται να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου δια περιφοράς.

Πιστεύουμε ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς υποβαθμίζει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν συμβάλλει στην διαφάνεια των συνεδριάσεων ούτε στην πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

Επειδή στο άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α’/11-03-2020) προβλέπεται η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το ερώτημα που τίθεται είναι:
Γιατί δεν επιλέχθηκε από τον Δήμο Αγρινίου η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης; Δεν υπήρχε άραγε η δυνατότητα; Αν ισχύει αυτό έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η δυνατότητα για τηλεδιάσκεψη να είναι εφικτή από την επόμενη συνεδρίαση;

Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι πριν από λίγες μέρες, στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους της χώρας τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του συστήματος τηλεδιάσκεψης, μια υπηρεσία που παρέχεται από την ΚΕΔΕ στους ∆ήμους δωρεάν, με στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία τους σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία και σε συνθήκες πανδημίας.

Και ήδη τριάντα έξι Δήμοι από όλη τη χώρα δήλωσαν από το πρώτο 24ωρο, την πρόθεση τους να αξιοποιήσουν αυτή δυνατότητα.

Προτείνουμε προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος μας να προχωρήσει στην αξιοποίηση του συστήματος τηλεδιάσκεψης που παρέχεται δωρεάν από την ΚΕΔΕ”.

Ένα Σχόλιο

  1. Δια περιφοράς;;; Κάποιος να εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει δια περιφοράς;;;;
    Μήπως σημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο “θα περιφέρεται” πηγαίνοντας από τον σπίτι του ενός δημοτικού συμβούλου στο σπίτι του άλλου δημοτικού συμβούλου και ούτω καθεξής ;;; Θα μπαίνει το δημοτικό συμβούλιο στο κάθε σπίτι;; θα κάθεται το δημοτικό συμβούλιο σε χώρο εκτός του σπιτιού του δημοτικού συμβούλου; θα προσφέρεται καφές;; αν βρέχει;;;; Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά, παρακαλώ κάποιος που γνωρίζει ας εξηγήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button