ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Το Δημοτικό σχολείο Θέρμου πρωτοπόρο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου είναι πρωτοπόρο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής κοινότητας Θέρμου, έχει ήδη καλυφθεί το 90% των μαθητών που απασχολούνται με την ασύγχρονη εκπαίδευση.

Αυτό οφείλεται στο σχεδιασμό που έγινε με τον εκπαιδευτικό της πληροφορικής του δημοτικού σχολείου κ. Ηλία Τραγουλιά, αλλά και με τη διάθεση των εκπαιδευτικών, όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του, στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε, ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου κ. Γεώργιος Χριστόπουλος.

Διαβάστε τον χαιρετισμό στην πλατφόρμα του κ. Χριστόπουλου:

“Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Καλωσήλθατε στο νέο τρόπο επικοινωνίας μας , την ηλεκτρονική μας τάξη.

https://eclass.dsthermou.gr

Η πλατφόρμα αυτή δημιουργήθηκε με δική μας πρωτοβουλία για να καλύψει, όσο διάστημα χρειαστεί τις αδυναμίες και τα τεχνικά προβλήματα του Π.Σ.Δ. που λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας καθιστά δύσκολη την εφαρμογή της ασύγχρονης εκπαίδευσης, όπως θα εντοπίσατε και εσείς.
Το σχολείο μας προχώρησε σε μίσθωση ιδιόκτητου server στον οποίο έγινε η εγκατάσταση, της πλατφόρμας.Το όλο εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις του εκπαιδευτικού πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Ηλία Τραγουλιά, ο οποίος ανέλαβε και υλοποίησε όλα τα βήματα της εγκατάστασης.

Αγαπητοί γονείς,
Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται.
Κρατάμε την επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, ώστε έτσι να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία, με εργασίες, δραστηριότητες, παιχνίδια κλπ.
Μένουμε σπίτι, προσέχουμε την υγεία μας και με πίστη, αισιοδοξία, ατομική και συλλογική ευθύνη δίνουμε τη μάχη κατά της παγκόσμιας πανδημίας.
Εύχομαι το συντομότερο ο ”εφιάλτης ” αυτός, να αποτελέσει παρελθόν και να γεμίσει πάλι το προαύλιο του Σχολείου μας…με χαρούμενες παιδικές φωνές.

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις προκλήσεις των καιρών!!
Ο Δ/ντής του Σχολείου
Χριστόπουλος Γεώργιος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button