ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Αντίθετα από το Αγρίνιο, στο Θέρμο ομόφωνο το ψήφισμα για το πανεπιστήμιο!

Στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Θέρμου για το 2019 είχαμε μια κίνηση αλληλεγγύης και στήριξης προς το αδελφό, όμορο και… αλληλοεξαρτώμενο Αγρίνιο.

Υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα στήριξης για την παραμονή και την ενίσχυση των τμημάτων του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο. Κι αυτό το «ομόφωνα» είναι που έχει το ψωμί. Διότι στο Θέρμο μπορεί να ισχύει, δεν ισχύει όμως στο Αγρίνιο!

Πότε πήρε ομόφωνη απόφαση το αντίστοιχο δημοτικό συμβούλιο ημών των ενδιαφερομένων; Η απάντηση είναι «εδώ και πολλά χρόνια, ουδέποτε». Πάντα υπάρχουν λευκά, αντιρρήσεις, «ναιμεναλλά» και διάφορα παρόμοια.

Οι Θέρμιοι με το κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα ζήτησαν να μην υπάρξει καμία κατάργηση – μετακίνηση πανεπιστημιακού τμήματος από το Αγρίνιο, να επανιδρυθεί το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του, να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής, που πρόσφατα ανεστάλη η λειτουργία του και να επανιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας!

Όλα αυτά μαζί! Το ξέρουν οι Αγρινιώτες-σύμβουλοι και μη-που λένε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ότι «δεν θέλουμε πανεπιστήμιο για ενοίκια και σουβλάκια»; Ότι «δεν πρέπει να έρχονται τα παιδιά του κοσμάκη σε ένα πανεπιστήμιο που δεν είναι όπως πρέπει»(λες και τα δικά μας τα παιδιά πάνε όλα στο Χάρβαρντ);

Σαν να ακούμε κάτι φωνές πολεμικές εδώ στο Αγρίνιο: «Όλα αυτά; Τίποτε άλλο θέλουν οι Θέρμιοι; Πλάκα μας κάνουν; Επανίδρυση του Π.Δ.Ε.; Σιγά μην κάνουμε πανεπιστήμιο σε κάθε… χωριό στην Ελλάδα, αυτό μας έλλειπε!».

Τα γνωστά δηλαδή. Καλή χρονιά στο Θέρμο λοιπόν όπως και στο Αγρίνιο. Και καλά μυαλά για το πανεπιστήμιο και όχι μόνο…

η συντακτική απαίδευτη μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button